Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:16, 15. 5. 2021.

| Sport

Rukometaši Železničara savladali Rudar i obezbedili Evropu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
djordje spasic, rk zeleznicar nis, 24 oktobar 2020, foto jv vanja keser
Nišlije su obezbedile izlazak na međunarodnu scenu naredne godine i igranje u EHF kupu; foto: JV / Vanja Keser

Rukometaši niškog Železničara nadigrali su Rudar iz Kostolca sa 32:26 (15:13) u susretu 12. kola plej-ofa Arkus lige. Ovom pobedom Nišlije su obezbedile izlazak na međunarodnu scenu naredne godine i igranje u EHF kupu.

Železničar u ovom susretu ništa nije prepustio slučaju i nakon nešto neizvesnijeg prvog poluvremena u finišu drugog rešio pitanje pobednika i osigurao četvrto mesto, te izlazak na međunarodnu scenu naredne sezone.

Izabranici Đorđa Teodorovića su nakon igre gol za gol na startu meča prvu osetniju prednost stekli pogotkom Stanojevića za 9:7. U nastavku je napravljena serija i „Želja“ je u 22. minutu imao prednost od 12:8. Ipak, gosti su do poluvremena uspeli i da izjednače, pošto je bilo 13:13 golom Merdovića u 28. minutu, ali su Nišlije ipak osigurale prednost do odmora.

U drugom poluvremenu je i pored startne prednosti Rudara, ekipa Železničara nakon 17:17 preuzela stvari u svoje ruke i više povratka za goste nije bilo. Napravljeno je nekoliko serija od po 2:0, pa je prednost čuvana pogocima Stojanovića, Milosavljevića, Trkulje i Milovanovića.

Važnu ulogu u čuvanju prednosti imao je sjajan Kocić na golu, koji je meč okončao sa čak 18 intervencija i na kraju bio najzaslužniji za važan trijumf Nišlija. U poslednjih desetak minuta igra gostiju se „raspala“, domaćin je to iskoristio i na kraju došao do ubedljive pobede.

Pored Kocića na golu, u polju su prednjačili Aleksandar Stojanović sa sedam golova, šest je dodao Milosavljević, a pet Milovanović. Kod Rudara se istakao Merdović sa sedam postignutih golova.

Ovom pobedom Železničar je osigurao poziciju četiri, a u narednom kolu gostuje u Šapcu ekipi Metaloplastike, dok u poslednjem kolu u Niš dolazi pančevački Dinamo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: