Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:46, 4. 5. 2013.

| Sport

Rukometaši Železničara savladali Vrbas

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk-zeleznicar,-ekipa.jpg
Ekipa Železničara; foto: Marko Pekić

U pretposlednjem kolu Superlige rukometaši Železničara iz Niša savladali su Vrbas rezultatom 28:26 (13:11) i kolo pre kraja nalaze se na 11. mestu Superlige. U poslednjem kolu Železničar u Nišu dočekuje Vojvodinu.

Na korak do cilja koji je zimus za većinu bio "nerealan san". Železničar je pobedom u Vrbasu blizu ostanka u Superligi u kojoj je na polusezoni bio poslednji sa -2 boda, ali je usledilo "niško proleće" i 10 pobeda i 1 remi.

Železničar je večim tokom utakmice vodio, a neizvesno, bar po rezultatu, bilo je do 19. minuta kada je poslednji put bilo izjednačeno (9:9). Usledila su dva gola gostiju iz Niša i do kraja prvog poluvremena Želja je imao 13:11.

U drugom delu igre Železničar je imao i 4 gola prednosti (18:14), ali u finišu Vrbas se primakao na gol zaostatka (23:24). Ipak, serijom od 2:0 Železničar je vratio sigurnost i obezbedio važnu pobedu u borbi za opstanak.

Posle 25 kola Superlige Železničar ima 19 bodova i nalazi se na 11. mestu, iza njega su Crvena zvezda (18 bodova), Jugović (17) i Crvenka (11). Superligu ove sezone napuštaju dva kluba, a pitanje je samo ko će uz Crvenku da ode u Prvu ligu.

rukomet

Železničar u poslednjem kolu dočekuje Vojvodinu koja se sa Partizanom bori za titulu prvaka države. Da bi opstanak bio siguran, Nišlije u tom meču moraju da osvoje makar jedan bod. Zvezda tada gostuje PKB-u, a Jugović dočekuje Rudar. Svi mečevi poslednjeg kola biće odigrani u subotu, 11. maja od 19h, a svoju utakmicu Železničar igra u hali Čair.

VRBAS - ŽELEZNIČAR 26:28 (11:13)

Hala: CFK Drago Jovović

VRBAS: Vlaisavljević, Mitrović 1, Komnenić 3, Orbović 5 (3), J. Vojvodić 3, V. Vojvodić, Delibašić 2, Bosančić, N. Perović 7, Sančanin 3, V. Perović, Radulović, Grozdanić, Milić 2.

Sedmerci: 3/5
Isključenja: 12 minuta

ŽELEZNIČAR: Vitas 1 gol, Damjanović, Pavlović, Živković 2, Dolić, Mladenović, Šmigić 4, Veljković, Stefanović 5, Manić 3, Mađar, Basarić 1, Đukić 6 (1), Tašković, Petković, Kajganić 6 (1).

Sedmerci: 2/4
Isključenja: 16 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojko

    01:44 // 9. 5. 2013.

    Brajko bas si brav(ko)! :D

  • Dragana Beric

    07:57 // 7. 5. 2013.

    Bravo momci!

  • hedonist

    20:26 // 5. 5. 2013.

    fenomenalno,bravo majstori!sada se vidi koliko ce nas kostati onih -2[zbog para],ne bi bilo imperativa protiv vojvodine!realno,imamo ,trenutno, ekipu 3-4 po kvalitetu u srbiji,bila bi nepravda da ispadnemo. predlazem upravi da ulaz protiv vojvodine bude besplatan,da puna hala pomogne zelji da pobedi,ne zaboravimo vojvodina mora da pobedi,ako hoce titulu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: