Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 31. 10. 2013.

| Sport

Rukometaši Železničara žele da sačuvaju prvo mesto

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
miljan-manic-u-napadu,-zeleznicar.jpg
Miljan Manić u napadu; foto: Vanja Keser

Rukometaši Železničara u 8. kolu Superlige, koje je na programu u subotu, 2. novembra, dočekuju pretposlednju Moravu iz Velike Plane i trijumfom žele da ostanu prvi na tabeli.

Posle 7 kola rukometaši Železničara drže prvu poziciju sa 12 bodova (1 više od Crvene zvezde), a priliku da zadrže ovakvo stanje na tabeli imaće u subotu na svom terenu kada dočekuju Moravu iz Velike Plane.

Igrači Železničara su spremni za ovaj susret, a u odnosu na prethodna kola "Želja" će biti jači za Ognjena Kajganića.

- Očekujemo da Kajganić na ovoj utakmici zauzme svoje mesto koje je imao. Sa Radoničićem je situacija neizvesna, ima probleme sa kičmom, a ostali će biti spremni. Očekuje nas jedna ozbiljna utakmica sa ekipom koja želi da se dokazuje iz utakmice u utakmicu. Sigurno neće biti lako, ali je ovo naš teren i mi ćemo od početka da uđemo sa maksimalnim mogućnostima. Očekujem povoljan rezultat - rekao je Vladimir Stanojević, trener Železničara.

Železničar je ekipa koja je postila najviše golova u ligi (205), ali i najviše primila (188). Morava je na pretposlednjem 11. mestu na tabeli sa 3 boda iz jednog trijumfa i jednog remija.

- Dolazi nam ekipa Morave iz Velike Plane, debitant u Superligi, ekipa koja ima par dobrih igrača i koja će pokušati da nas iznenadi jer nema šta da izgubi. Ekipa je spoj mladosti i iskustva, ima par igrača koji duže godina igraju u ligi. Imali su par nesrećnih utakmica koje su izgubili i pokušaće da nadoknade to u Nišu. Naše je da to ne dozvolimo i da iskoristimo polet koji smo imali u Kruševcu i ostanemo na prvom mestu kao i do sada - kaže golman Železničara Nenad Damjanović.

Rukometaši iz Niša su sezonu počeli na najbolji način, vezali su 5 pobede pa je usledio poraz od Crvene zvezde. To nije uticalo mnogo na igrače pošto su u sledećem kolu savladali Napredak u Kruševcu.

- Pokazali smo kao ekipa da imamo karakter jer smo se posle poraza od Crvene zvezde digli i pobedili u Kruševcu. Naše je da uđemo koncentrisano u utakmicu i da rešimo što je ranije moguće - smatra Davor Basarić, igrač Železničara.

Utakmica Železničara i Morave biće odigrana u subotu, 2. novembra od 19:30h u sali Osnovne škole "Mika Antić" u Durlanu. Ula je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Juznjak

    15:24 // 31. 10. 2013.

    Nije mi jasno, kako svi bas igraju taj dan i u tom vremenskom intervalu !?
    U subotu Konstantin igra od 19h, Zelja od 19 i 30h, VK Nais od 20h...
    Kako da stignemo da sve ovo gledamo ??????

    • saglasna

      17:13 // 31. 10. 2013.

      Apsolutno si u pravu! Umesto da ljubitelji sporta pokriju sve utakmice u velikom broju,navijači biće primorani da se opredele koju utakmicu da prate.Toliko o organizaciji.G-din.VEĆNIK nema vreme za sp

    • slavko

      23:09 // 31. 10. 2013.

      Kako ti nije jasno kad tenikre vode ovaj nazovi grad.Sve najgore je isplivalo dolaskom ove "spasilacke"vlasti koja nezna ni raspored utakmica da napravi a kamo li nesto ozbiljnije od toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: