Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:31, 10. 3. 2012.

| Sport

Rukometaši Železničari pobedili Metaloplastiku

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
zelja
Bojan Brnjas ispred gola Metaloplastike

Rukometaši Železničara savladali su Metaloplastiku rezultatom 28:25 (12:11) u 20. kolu Superlige i tako ostvarili sedmu pobedu u sezoni i prvu nakon 4 utakmice.

Niški rukometaši ostvarili su važnu pobedu u hali Čair. Oni su nakon remija i 3 poraza savladali nekadašnjeg šampiona Evrope i države koji je trenutno u vrhu na tabeli Superlige. Nišlije su vratile Šapčanima za poraz u prvom delu sezone, ali ne tako ubedljivo kao što je bilo pri prvom susretu (38:23).

Igrači Železničara se nisu uplašili favorita i od starta utakmice pokazali da gosti neće otići iz Čaira sa "punim plenom". Nišlije su povele sa 3:0 u 7. minutu, ali lošim dodavanjima i gubljenjem lopte niških rukometaša Metaloplastika je uspela da izjednači na 5:5 u 15. minutu.

Ipak, Železničar je opet prešao u vođstvo. Nišlije su boljom odbranom uspele da i sa dva igrače manje odbrane gol, a i postignu jedan. Do kraja poluvremena Metaloplastika je uspela da još jednom izjednači (11:11) u 29. minutu, ali je u poslednjem minutu prvog dela Aleksandar Stanković postigao gol za minimalnu prednost.

U nastavku meča niški tim je imao i 4 gola prednosti (15:11) u 33. minutu, ali je Metaloplastika uspela da smanji zaostak na jedan gol 18:17 u 46. minutu. Desest minuta kasnije zahvaljujući golovima Miloša Mitrovića uspeo da izjednači rezultat na 24:24. U poslednja 4 minuta gosti su postigli samo jedan gol zahvaljujući čvrstoj odbrani domaćih.

- Važna pobeda. Nisam igrao prethodne dve utakmice, pa mi je bilo teško. Zahvaljujem se publici na podršci i saigračima na frenetičnoj borbi. Pokazali smo da smo prava ekipa jer smo dali 100 posto svojih mogućnosti. Na dalje sve zavisi samo od nas - rekao je Vladimir Đurić, kapiten Železničara.

Sa 17 bodova posle 20 kola je lakše, ali daleko od toga da je opstanak obezbeđen. U narednom kolu Železničar gostuje Smederevu.

ŽELEZNIČAR: Pavlović Pr, Milosavljević, Ćućuz 12 odbrana, Jovanović S. 7, Jovanović N, Vasiljević, Anđelić 1, Veljković 3 (2), Mađar, Đurić 6, Đukić, Pavlović Pa, Stanković 5, Basarić, Brnjas 4, Stanić 3.

Sedmerci: 2/2
Isključenja: 8 minuta

METALOPLASTIKA: Maksimović 1 odbrana, Arsić 11 odbrana, Karanović, Živanović 2, Vejin, Aleksić, Krečković, Palević, Dragaš, Medurović 3, Marković 6, Grujičić 2, Novaković, Mitrović M. 7, Mitrović L. 4, Medić 1 (1).

Sedmerci: 1/1
Isključenja: 8 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    13:50 // 13. 3. 2012.

    Napred Radnicki,Sindjelic,Zelja,Naisa,KONSTANTIN............i sve sto je iz NISa

  • KIKI

    19:08 // 12. 3. 2012.

    Pa sad ako cemo da pricamo o uvaljivanju,bilo je u predhodnim utakmicama dosta uvaljivanja i krastavaca a Bogami i lubenica.Ali dobro je kako bi rekao cenjeni predsednik vratio se rukomet u Nis,sva sreca da postoji Zelja inace neznam sta bi pravi ljubitelji rukometa gledali.

  • krastavac

    11:06 // 11. 3. 2012.

    Tesko je to kad dodjes da se zasladis porazom a uvale ti ovolki kiseo krastavac od pobede!
    Stakorima da se vrati samo isto zlo kolko sada zele klubu!
    Deratizacija u hali pothitno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: