Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 26. 9. 2022.

| Sport

Rukometaši niškog Železničara sa dva poraza počeli nastup u Super B ligi

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
RK Železničar
Niški tim sastavljen od mladih igrača; Ilustracija;foto: Arkus liga

Posle startnog poraza u rukometnoj Super B ligi ”Istok - Zapad” od ekipe Vlasotinca, rukometaši Železničara nisu uspeli da savladaju ni ekipu Goč Merkura, koja je u Vrnjačkoj Banji slavila rezultatom 36:26 (18:12). Nakon dva kola u drugom rangu takmičenja, od ekipa sa juga maksimalan učinak imaju rukometaši Bele Palanke i Vlasotinca.

Prošlosezonsko ispadanje iz ARKUS lige bez osvojenog boda i veliki finansijski problemi u rukomentom giganutu preneli su se i na novu sezonu. Dogovor sa Đorđem Teodorovićem da se vrati na klupu tima iz Niša je propao, pa je Uprava odlučila da trenersko mesto zauzme Vladan Stošić.

Igrački kadar čine mladi rukometaši ponikli u niškoj školi rukometa kojima fali iskustva, što se pokazalo i na startu prvenstva.

Na otvaranju Super B lige iz Niša je bodove odnela ekipa iz Vlasotinca, koja je iskoristila stegnutost Nišlija u prvom poluvremenu. Da Železničar sa dva poraza počne šampionat pobrinula se ekipa Goč Merkura, jedan od favorita za ulazk u Superligu, koja je tokom svih 60 minuta bila bolji rival i zasluženo slavila sa 36:26.

Priliku da poprave utisak i dođu do prvih bodova u sezoni rukometaši Železničara imaće u subotu, 1. oktobra, kada će u hali ”Čair” gostovati Bela Palanka.


Uspešan početak sezone za Vlasotince i Belu Palanku

Osim Železničara u Super B ligi ”Istok - Zapad”, jug Srbije predstavljaće još 4 tima. Najbolje su krenuli rukometaši Vlasotinca i Bele Palanke koji su na maksimalnom učinku posle 2. kola.

Pobeda u Nišu dala je neophodno samopouzdanje Vlasotinčanima, koji su u derbiju nadigrali i tim Vranja 1957 (22:19). Pobedu je ostvarila i Bela Palanka koja je, nakon Mokre Gore, bila uspešnija i od Loznice (31:26).

Dva neuspeha na startu, oba na gostovanjima, doživeli su rukometaši Kuršumlije. Oni su u 1. kolu poraženi od Hajduk Veljka u Negotinu sa 27:25, dok su sinoć za jedan gol poraženi i u Priboju (25:24).

Prvenstvo u drugom rangu takmičenja nastavlja se predstojećeg vikenda utakmicama 3. kola, a derbi će biti odigran u Vranju, pošto će izabranicima trenera Miljana Manića gostovati Goč Merkur.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    09:34 // 29. 9. 2022.

    Jeste gradonačelnica problem za niški sport ali dok je Cobi Milosavljević predsednik, direktor i sve u klubu nema spasa Želji

  • Zoran

    16:08 // 26. 9. 2022.

    tugaaa...
    nekada je bilo uzivanje otici u halu i pratiti rukometne utakmice.Želja je brend ovog grada.Ovo je strasno kako u Nišu sve nestaje

    • Auttrikter

      19:23 // 26. 9. 2022.

      Vec dugo, jedni te isti komentari, brend, trofejni, mnogo reprezentativca dao ... Koga to briga, od aktuelnog rukovodstva kluba i grada,niti daju ostavke, niti se neko u gradu uzbudjuje . Vreme prolazi, guranje pod tepih , donelo je rezultate ! Svaka cast ovoj deci, vole klub i nisu nista krivi, nemaju iskustva, mladi su a najboji od medju njima su ,vec,van Nisa ! Bice gore !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: