Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 30. 1. 2023.

| Sport

Rukometašice Naise osvojile bod protiv favorita

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Olivera Nikolić, Naisa
Ove nedelje još dva meča; foto: JV / Jelena Mišić

U prvom zvaničnom meču u 2023. godini rukometašice Naise iz Niša odigrale su nerešeno (20:20) sa trenutno drugoplasiranim Bekamentom u Arađelovcu. Meč 12. kola ARKUS lige pokazao je veliku borbu obe ekipe, a domaćin je u proseku na svakih 5 minuta imao i sedmerac. Nišlijke za dva dana očekuje takmičenje u Kupu.

Promena trenera na početku godine izgleda da je prijala niškim rukometašicama koje su pokazale veliku borbu i želju u meču sa Bekamentom gde su imale i 4 gola prednosti (10:14 i 11:15).

Domaćin je imao 12 sedmeraca, od čega je 7 pretvorio u pogotke, a prvih 25 minuta igra prošlo je u izjednačenoj igri, pa su gošće iz Niša povele sa 13:10.

U 37. minutu Nišlijke su vodile sa 15:11, ali je Bekament serijom 5:0 izjednačio i preokrenuo rezultat. Usledila je izjednačena igra ivelika borba sa obe strane, a tri minuta pre kraja Naisa je vodila sa 20:19. Aranđelovčanke su do kraja uspele da dođu do 20. gola, ali i da sačuvaju svoju mrežu.

Trener niške ekipe Slavko Krnjajac zadovoljan je rezultatom.

Jako sam zadovoljan, iako smo mogli do oba boda. Kao da smo se malo i uplašili pobede u drugom delu, pa smo imali nekoliko napada, a da praktično nismo ni šutnuli. U svakom slučaju jako bitna utakmica za nas jer su devojke videle da mogu mnogo - rekao je Krnjajac.

Sa tri pobede, dva remija i šest poraza Naisa je trenutno osma na tabeli i ima 8 bodova. U narednom kolu, koje će biti igrano u subotu, 4. februara od 19 sati u hali "Čair", Nišlijke dočekuju Pančevo, a pre toga, u sredu igraju sa Topličaninom iz Prokuplja u Kupu.

BEKAMENT - NAISA 20:20 (10:13)

Aranđelovac, SRC „Šumadija“.

Gledalaca: 500.

Sudije: Dušan Cvetković i Igor Nikolić (Leskovac).

Isključenja: Bekament 6 minuta, Naisa 12 minuta.

Sedmerci: Bekament 12 (7), Naisa 4 (2).

BEKAMENT: M. Simić, Dragović, Mitrović, A.Radojičić, Preković 1, Anić 2 (2), Petrović 4, Malenović, Milivojević, Marković, Ivković 2, Lj. Simić, Radojičić, Dragović, Krstić 4 (2), Tomković 6 (3), Bokarić 1.

NAISA: Ivanović, Nedeljković, Đorđević, T. Petković, Milošević, Đurović, Simonović 6 (1), Mladenović 1, M. Petković, Stojanović 2, Stamenković 2, Nikolić 2 (1), Milovanović 2, Nedeljković, Grujić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    18:28 // 30. 1. 2023.

    U nasem gradu su fudbal i muski i zenski rukomet najtrofejniji i najpopularniji sportovi,pa u njih i vredi ulagati;bravo vile iz Vilinog grada!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: