Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 6. 8. 2021.

| Sport

Rukometašice Naise sa novim trenerom i u izmenjenom sastavu krenule sa pripremama

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
zrk naisa foto vanja keser
Afirmacija mladih igračica iz Niša još jedan od cilejva u novoj sezoni; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Nakon što su prošlu sezonu završile na trećem mestu, rukometašice Naise sa novim trenerom Živojinom Maksićem i sa skroz izmenjenim timom krenule su sa pripremama za predstojeću sezonu. Kako kažu iz Kluba, prvenstveni cilj ove sezone biće opstanak u ligi, s obzirom da će kostur tima činiti mlade rukometašice koje su upravo ponikle u Nišu.

Razoračavajuća prethodna sezona i ispadanje u polufinalu Superlige od Radničkog iz Kragujevca, ali i poraz u finalu Kupa od Jagodine, dovelo je do toga da prva promena bude ona na klupi. Sa Ljubomirom Obradovićem, koji je usred prvenstva zamenio dugoogodišnjeg trenera Svetislava Jovanovića, sporazumno je raskinut ugovor, a šef stručnog štaba u novoj sezoni biće doskorašnji trener Zaječara Živojin Maksić.

Promena igračkog kadra bila je neminovnost, a tim su napustile gotovo sve igračice koje su ranijih sezona činile kostur tima. Jedan od razloga za smenu generacija je smanjen budžet od strane Grada, a iz Naise su otišle Makedonke Simona Stojanovska i Ivana Gakidova, zatim dugogodišnji kapiten Marija Filiopović, Dunja Tasić, Sara Stankovski, Katarina Radović, Tijana Simatović, dok je golman Milena Petković rešila da završi svoju karijeru.

U novoj sezoni, koja će za niški tim početi 8. septembra, kada se igra Superkup, glavnu snagu predstavljaće mlade igračice koje su ponikle u Naisinoj rukometnoj školi, a koje su prošle godine trenirale uporedo sa prvim timom. Baš to je uzrok zašto će prvenstveni cilj za predstojeću sezonu biti opstanak.

Cilj ove godine je finansijska i kadrovska stabilizacija kluba, ali da ekipu čine rukometašice iz Niša. Trudićemo se da do kraja sezone poboljšamo njihove performanse. Ove godine nemamo vrhunske ambicije i ne očekujemo borbu za prve četiri ekipe, već ćemo se truditi da prvo obezbedimo opstanak - rekao je Maksić.

Naisa će takmičenje u Superligi, koja će od nove sezone nositi naziv baš kao i muška Arkus liga, početi 12. septembra gostovanjem ekipi Mladosti iz Nove Pazove. Trenera Maksića i mlade rukometašice očekuju i izazovi u Evropi, pošto će Nišlijke takmičenje u EHF Kupu početi od 3. kola. Upravo je to evropsko takmičenje Naisa osvojila 2007. godine, a prošle godine su poražene nakon dvomeča sa španskom ekipom Malage.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: