Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 13. 10. 2020.

| Sport

Rukometašice Naise spremne za dva meča koji ih čekaju ove nedelje

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
katarina radovic
Katarina Radović očekuje prolaz u treće kolo EHF kupa; foto: JV / Vanja Keser

U sredu, 14. oktobra rukometašice niške Naise dočekaće ekipu Vrbasa u drugom kolu domaće Superlige, a samo tri dana kasnije igraće sa ekipom Čaira iz Severne Makedonije revanš drugog kola EHF kupa. U obe utakmice, kako kažu niške igračice, očekuju pobede.

Kao i prošle nedelje, Naisa će ove tokom tri dana odigrati dva meča - prvo u sredu, 14. oktobra sa Vrbasom drugo kolo Superlige, a potom u subotu, 17. oktobra dočekati skopski Čair u revanšu drugog kola EHF kupa.

Priliku da najavi dve utakmice u niškoj hali "Čair" iskoristili su Slobodan Dimitrijević, tehnički rukovodilac ekipe, kao i igračice Katarina Radović i Srna Sukur. Trener Ljubomir Obradović, koji je preuzeo funkciju dva dana pred početak nove sezone i koji tada nije imao javnu promociju, nije bio na ovoj konferenciji zbog privatnih obaveza, kako kažu u Naisi.

Prvo ovonedeljno iskušenje je u subotu od 18:30 protiv Vrbasa koji je poražen u prvom kolu u Šapcu od Medicinara (31:27). Srna Sukur dobro poznaje ekipu Vrbasa u kom je igrala pre tri godine.

Zbog korone smo pola godine bile van terena i sve smo željne rukometa. U prvom kolu smo pružili maksimum i ostvarili prva dva boda. Očekuje nas utakmica sa Vrbasom, u kom sam igrala 2017. godine. Dobro ih poznajem, pa ću moći da pomognem svojim saigračicama. Tamo su uglavnom mlade igračice, željne dokazivanja. Vredno treniramo, spremamo se kako za Vrbas, tako i za jače utakmice koje nam slede - kaže Sukur.

Naisa ima veliku prednost pred revanš drugog kola EHF kupa pošto je u Skoplju slavila sa 41:26, a novu pobedu očekuje i Katarina Radović.

Jedan smo od retkih klubova iz Niša koji nastupa na međunarodnoj sceni. U Severnoj Makedoniji smo pobedile. Imali smo sreće da imamo igračice iz te zemlje i saznale smo dosta o tom protivniku. U revanšu se nadamo pobedi. Ne opuštamo se, ući ćemo maksimalno u meč. Atmosfera je dobra, vredno treniramo, trudimo se da što pre korigujemo greške i da ispunimo zahteve trenera - kaže Radovićeva.

Evropska utakmica počinje u subotu, 17. oktobra u 18:30, a kao i superligaški duel tri dana ranije, igraće se bez publike zbog epidemiološke situacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: