Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 9. 11. 2011.

| Sport

Rukometašice Naise spremne za evropske mečeve

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_naisa-rk

Rukometašice Naise odigraće 11. i 13. novembra mečeve 1/16 finala Kupa EHF protiv Mili Pjanga u Ankari.

Novi težak test čeka niške rukometašice. Podmlađeni sastav Naise polako, ali sigurno ide ka ispunjenju prvog cilja, opstanku u Superligi, a sada ih čekaju dva evropska susreta tokom tri dana. Zbog finansijske situacije, bivši šampion države i osvajač Čelendž Kupa i nacionalnog Kupa, prinuđen je da obe utakmice odigra daleko od Niša i podrške u ovom rukometnom gradu.

- Obe utakmice ćemo odigrati u Turskoj, pa ćemo lišiti nišku publiku jednog evropskog susreta. Umanjili smo svoje šanse zbog finansija. Igramo protiv iskusnije ekipe, ali će se naše rukometašice boriti za što povoljniji rezultat. Turska ekipa je izraziti favorit - rekla je Vesna Petrović-Milošević, direktorka kluba.

Naisa je imala dobru pripremu za evropske izazove. U petak je u Aranđelovcu pobedila Knjaz Miloš i ta pobeda, kao i dobre igre protiv Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog, daju nadu Nišlijkama da nisu lak plen.

- Ove utakmice su veliki izazov za mene kao trenera, ali i za devojke koje su pokazale da znaju kako da igraju u Superligi. Cilj nam je bo opstanak u Superligi, a igramo sve bolje i bolje. Niko nije očekivao dva boda u Aranđelovcu, a to nam daje za pravo da ne idemo u Ankaru sa belom zastavom. Problem je što igramo dve utakmice za tri dana, a imamo jednu kvalitetnu postavu. Imam problema u rotaciji i moraćemo da rasporedimo snagu - rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

O turskoj ekipi trener Naise ne zna mnogo jer nije odgledao njihove mečeve. Ekipa ima 4 strankinje, ali i 4 reprezentivke Turske. Ovaj tim je prošle godine ispao u trećem kolu od ruskog Kubana iz Krasnodara. Trenutno je prvi na tabeli Prve lige u Turskoj sa pet pobeda. 

- Mili Pjango je dobra ekipa, ima 4 reprezentativke Turske, jednu Ruskinju koja je igrala u Kubanu kada smo igrali protiv njih u Kupu EHF. Na golu je Hrvatica Jelena Pirsl, a tu je i Crnogorka Vinka Vlahović. Igračice su od 83. godišta i mlađe. Igraćemo protiv iskusnije ekipe, a videćemo da li će proći mladost ili iskustvo - dodao je Svetislav Jovanović kome će druga utakmica u Ankari biti 50. sa Naisom u evro kupovima.

Suzana Ćubela i Sandra Lapajne su se oporavile od povreda i predvodiće niški tim u borbi na još jednom evropskom putu.

- Turska ekipa ima iskusnije rukometašice. Daćemo sve od sebe da bismo ispunili očekivanja trenera i dogovore naše. Nadam se najboljem - rekla je Zorica Grujić, rukometašica Naise.

Naisa je prošle godine ispala u šesnaestini finala Kupa EHF pošto je izgubila od danskog predstavnika Midtjilanda.

- Prošle godine sam već igrala evropske mečeve kada smo gostovale u Danskoj i svesna sam kvaliteta tih utakmica. Pružićemo maksimum i potrudićemo se da dobijemo i prođemo dalje - rekla je Marija Filipović, mlada igračica Naise.

Niške rukometašice putuju u četvrtak, 10. novembra u 11:30h do Skoplja, pa odande u Istanbul odakle ih čeka put za Ankaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: