Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 5. 12. 2013.

| Sport

Rukometašice Srbije spremne za Svetsko prvenstvo

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
zenska-rukometna-reprezentacija.jpg
Jelena Popović, Saša Bošković, Ivana Milošević i Biljana Filipović

U petak, 6. decembra u hali Čair počinje 21. Svetsko prvenstvo za rukometašice, a u niškoj grupi igra i Srbija. Najbolje rukometašice Srbije očekuju dobru podršku sa tribina i dobre rezultate.

Svetsko rukometno prvenstvo za žene počinje u Nišu i publika u "gradu rukometa" imaće priliku da gleda svoju reprezentaciju u hali Čair. Svečano otvaranje 21. Svetskog prvenstvaje zakazano za petak, 6. decembra u 17:15h u hali Čair.

- Normalno je da ćemo se mi potruditi da to na terenu ulepšamo i odigramo dobro. Ono što je bitno je, da smo mi jako raspoloženi, da su devojke spremne i da jedva čekamo kada će u petak da bude otvaranje Prvenstva i prvi duel sa Japanom. Očekuje nas teško prvenstvo i mislim da je ovo jedno od najjačih do sada. To je moje mišljenje. Iako nema Rusije, Švedske… mislim da je do sada najveća konkurencija - rekao je Saša Bošković, selektor Srbije.

Prvi rival Srbije je Japan, a o toj selekciji pričao je selektor Srbije.

- Većina devojaka će prvi put igati protiv Japana. One su jako zanimljiva reprezentacija. Dosta su niske i brze. Ono ono što očekujemo od njih je zona 3:2:1 ili 3:3, i mi se za to spremamo. Ja smatram da smo kvalitetniji, ali moramo biti svesni da moramo dati sve od sebe ukoliko želimo da startujemo pobedom - dodao je Bošković.

U reprezentaciji Srbije ima 7 igračica koje su prethodnih godina igrale u niškoj Naisi. Među njima i Ivana Milošević.

- Ovo Prvenstvo će biti teško. Mogu da obećam da ćemo dati 150 odsto na terenu, da ćemo se boriti za svaku loptu, da će da izgaramo, jer nadam se da samo tako možemo doći do velikog rezultata. Verujemo jedna drugoj, verujemo stručnom štabu, ljudima iz Saveza i samo tako ćemo ostvariti naš cilj. Volim što smo u Nišu, jer sam provela divnih 6 godina ovde. Znam da je Niš rukometni grad i nadam se da će hala biti u svakom meču puna i da će nas podržati kako oni to znaju najbolje - rekla je Ivana Milošević.

Nišku publiku odlično poznaje i Biljana Filipović koja je u dresu Naise osvojila Čelendž kup 2007. godine.

- Pre svega, veliko mi je zadovoljstvo što sam posle 6 godina opet ovde, što ću imati priliku da igram u renovinranom „Čairu“. Ja bih ovako uporedila ovu dvoranu, – ako je Pionir hram košarke, onda je Čair hram rukometa. Mi smo dale sve od sebe do sada, odradili sve što je potrebno. Očekujemo start sa pozitivnom energijom u meču sa Japanom. Trudićemo se da damo sve od sebe, da ne razočaramo - istakla je Biljana Filipović.

Rukometašice Srbije su na Evropskom prvenstvu prošle godine osvojile 4. mesto, a sada je cilj - medalja.

- Biće nam teško na Svetkom prvenstu. Poznato je da smo na prošlom Evropskom bile četvrte. Mi smo sebi zacrtale jedan cilj i on će biti težak. Igraćemo u Nišu, što mi je posebno drago, jer sam ovde provela dve divne sezone. Ne sumnjam u publiku i verujem da će nas podržati u velikom broju veruje Jelena Popović.

Karte za Svetsko prvenstvo su u prodaji, a od sutra će biti i na biletarnici hale Čair.

Biletarnica će biti otvorena u petak, 6. decembra od 10h, a za prvih 100 kupaca Rukometni savez Srbije odobrio je popust.

Bez popusta, cene karata su 600, 800 i 1,600 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: