Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 16. 6. 2014.

| Sport

Rukometašice Srbije zahvalne navijačima u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rukometasice-srbije.jpg
Rukometašice Srbije pozdravljaju publiku u Čairu, foto: Vanja Keser

Jelena Erić, koja je u Nišu odigrala poslednju utakmicu u karijeri, zahvalila se publici u hali Čair na izuzetnoj podršci u pobedi Srbije nad Slovenijom u poslednjem kolu 5. grupe.

Jelena je za nacionalni tim odigrala 92 meča i postigla 179 golova, a poslednju je odigrala u hali Čair u kojoj je Srbija savladala Sloveniju sa 32:25 (18:15) čime je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj.

- Nadam se da ćemo se ubuduće sretati na nekim drugim utakmicama. Zahvalila bih se mojoj ekipi i saigračicama  na borbenosti, očekivali smo veliki otpor od Slovenije, s obzirom na utakmicu koju smo tamo imale. Maksimalno smo analizarali protivnika, bilo je pitanje trenutka kada ćemo krenuti onako kako mi umemo. Pokazali smo ono što smo poslednje tri godine radili - kaže Jelena Erić.

Ona je iskoristila priliku da se zahvali Nišlijama.

- Zahvalna sam publici u Nišu, izuzetna podrška sa tribina. Drago mi je što se naša selekcija plasirala na EURO2014, očekujem da niz dobrih rezulatata bude nastavljen. Mi imamo dobre igračice koje će biti još bolje i imaju šta da pokažu. Fenomenalan je osećaj igrati pred ovom publiku, jer ova publika poznaje rukomet - dodala je Erić.

Sav prihod od ulaznica od ove i utakmice Srbija-Češka, Rukometni savez Srbije uputiće kao pomoć ugroženim rukometnim klubovima koja su pretrpela štetu od poplava koje su zadesile Srbiju.

- Hvala publici i novinarima što ste ispratili nas kao što zaslužujemo. Mislim da je naša grupa bila ubedljivo najjača. Mi kao reprezentacija smo pokazali da možemo da igramo sa svim timovima. Devojke su jako istrošene, imao sam igračice koje igraju bukvalno godinu dana. Svi igraju u jakim timovima, ova reprezentacija je bila i na Mediteranskim igrama, i zahvalan sam im na požrtvovanosti. Stručni štab je fantastičan, veliki posao su odradili. Mislim da smo pokazali da želimo i možemo da igramo na EP. Naš cilj je Rio - rekao je Saša Bošković, selektor Srbije.

Rukometašice Srbije je sa Švedskom u 5. grupi obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo koje će decembra biti odigrano uHrvatskoj i Mađarskoj. Vicešampione sveta na prethodnom Evropskom prvenstvu koje se odigralo u Srbiji, zauzele su četvrto mesto. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: