Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Rukometni klub Naisa

  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

    Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

    (1) detaljnije
  • Teodora Veličković, Naisa

    Rukometašica Naise na spisku reprezentacije Srbije

    Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupiće se 19. novembra u Kovilovu odakle će otići na pripreme za Svetsko prvenstvo koje je u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Na spisku od 19 rukometašica našlo se i ime Nišlijke Teodore Veličković, beka niške Naise.

    detaljnije
  • odbojka, nis, foto jelena misic

    Sportski vikend u Nišu: pobede odbojkaša i košarkaša, remi Radničkog i nada Naise

    Iza niških sportskih kolektiva nije mnogo uspešan vikend - jedino su trijufm zabeležili odbojkaši Niša u Superligi, kao i košarkaši Konstantina, Niša, Marinosa i Ratnika u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok. Fudbaleri Radničkog upisali su remi sa Spartakom iz Subotice, a priliku da popravi skor imaju rukometašice Naise koje od 18 sati igraju sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • košarka

    Niški sportski vikend: odbojkaši i košarkašice slavili, Mašinac ubedljivo poražen

    Drugog vikenda oktobra niške ekipe su imale polovičan uspeh - odbojkaši Niša upisali su drugi trijumf u Superligi, odbojkašice Studenta počele su sezonu porazom, Mašinac je pretrpeo još jedan ubedljv poraz, Sinđelić je izgubio od lidera, a fudbaleri Budućnosti su slavili u Popovcu. Košarkašice Studenta, košarkaši Konstantina, Niša, Ratnika i Marinosa su upisali pobede u svojim takmičenjima.

    (3) detaljnije
  • košarka ilustracija lopta

    Niški sportski vikend - prilika za navijanje, ali ne iz fotelje

    Drugi vikend oktobra ljubiteljima sporta iz Niša donosi veliku ponudu u muškoj košarci i meč Srpske lige istok u Popovcu. Dok fudbaleri Radničkog i rukometašice Naise odmaraju, fudbalerke Mašinca, fudbaleri Sinđelića, odbojkaši Niša i odbojkašice Studenta odlaze u goste, u Nišu će moći da se pogledaju brojni mečevi u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok u košarci i duel Studenta i Topolčanke u Prvoj ligi za košarkašice.

    (1) detaljnije
  • RK Železničar

    Rukomet na jugu - Dubočica istorijski, rang više za Aleksinac i Vranje, "Želja" ni na mapi

    Završene su sezone u rukometnim prvenstvima, a jug Srbije će i naredne takmičarske godine imati tri predstavnika u najvišim rangovima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najbolje rangirana je leskovačka Dubočica kojoj će se u ARKUS ligi priključiti Vranje. Niš ima Ženski rukometni klub Naisa koji je u finišu sezone izborio opstanak u eliti i Železničar sa preko 4 miliona dinara blokadom, dugovanjima i izbacivanjem u najniži rang.

    (1) detaljnije
  • zrk naisa, foto arkus liga

    Poraz Naise na kraju sezone u kojoj je u finišu izboren opstanak u eliti

    U utakmici koja nije imala takmičarski značaj jer su obe ekipe obezbedile opstanak u ARKUS ligi slavio je kragujevački Radnički pošto je u Nišu pobedio Naisu rezultatom 30:29 (14:18). Nišlijke su imale vođstvo do 56. minuta, ali poslednja četiri minuta nisu postigle gol i gošće su preokrenule i pobedile. Naisa je kolo pre kraja odbranila status člana najvišeg ranga u teškoj sezoni.

    (3) detaljnije
  • Naisa, rukomet

    Naisa pobedom nad Vojvodinom obezbedila opstanak u ARKUS ligi

    Ubedljivom pobedom nad novosadskom Vojvodinom rezultatom 32:21 (16:7), ali i porazom ekipe Bora od Jagodine, rukometašice Naise pred poslednje kolo ARKUS lige obezbedile su opstanak pa će i naredne sezone biti deo elitnog ranga takmičenja.

    (2) detaljnije
  • Ženski sport

    Žene u sportu obeležile vikend, niški klubovi još čekaju novac iz budžeta

    Prvi vikend aprila doneo je dosta radosti Nišu na različitim sportskim terenima - košarkašice Studenta su se vratile u najviši rang, njihove imenjakinje iz odbojke su obezbedile mesto koje vodi u Prvu ligu, streljačka ekipa kluba Niš 1881 najbolja je u Srbiji u disciplini vazdušna puška, dve kik-bokserke Niša, zajedno sa saborcem, osvojile su zlatne medalje na Evropskom kupu, a Naisa je produžila nadu u borbi za opstanak u eliti. Sezone su u nekim sportovima završene, negde u finišu, a koji klub će koliko dobiti novca iz budžeta Niša, nezvanično niži nego planiran, još nije određeno.

    (1) detaljnije
  • naisa, nis, foto jelena misic

    Naisa produžila nadu u borbi za opstanak

    Pobeda nad Borom rezultatom 27:21 (15:9) u 20. kolu ARKUS lige omogućila je rukometašicama Naise da i dalje budu u borbi za opstanak u najjačem rangu. Nišlijke sada imaju bolji međusobni skor sa Borankama, ali i dalje imaju dva boda manje i potrebno je da slave u preostala dva meča.

    detaljnije
  • Student i Naisa

    Petak dan odluke za dva niška kluba - Student u borbi za elitu, Naisa za opstanak

    U poslednjem kolu Druge lige za košarkašice u petak, 31. marta ekipa niškog Studenta dočekuje devetoplasirani Srbobran, a pobeda bi joj osigurala povratak u Prvu ligu. Istog dana rukometašice Naise imaju priliku da produže nadu u borbi za opstanak u Superligi jer dočekuju Bor i neophodna im je pobeda.

    detaljnije
  • RK Dubočica

    Južnjački rukometni pregled: Leskovčani porazili Zvezdu, Prokupčani izgubili od Partizana

    Rukometaši Dubočice bez većih problema rezultatom 34:26 nadigrali su u leskovačkoj Hali sportova Crvenu zvezdu u 21. kolu ARKUS lige. Bez bodova na još jednoj utakmici ostali su i rukometaši Topličanina koji su sa 40:27 poraženi od Partizana i sve su bliži ispadanju iz lige, a u neugodnoj situaciji u borbi za opstanak su i rukometašice Naise koje su poražene u Jagodini rezultatom 24:19.

    (1) detaljnije
  • Naisa

    Naisa u zoni ispadanja nakon boda sa Kikindom

    Samo tri sekunde pre kraja meča Naisa je imala prednost od 24:23 i pobedu u rukama, ali je kapitenka niške ekipe Olivera Nikolić dobila isključenje, a Kikinda sedmerac. Gošće sa severa Banata iskoristile su priliku i u 17. kolu ARKUS lige odigrale nerešeno (24:24) sa Naisom u Nišu. Nišlijke imaju 11 bodova i nalaze se na 9. mestu gde ih čeka teška borba za opstanak.

    (2) detaljnije
  • Rukomet Naisa, Niš

    Naisa se oprostila od Kupa, Jagodina ubedljivo slavila u Nišu

    U četvrtfinalu Kupa Srbije rukometašice Naise poražene su nam svom terenu od Jagodine rezultatom 26:15 i tako se oprostile od ovog nacionalnog takmičenja. Naredni meč Nišlijke igraju u ponedeljak, 20. februara kada u ARKUS ligi dočekuju Železničar iz Inđije.

    detaljnije
  • Naisa

    Rukometašice Naise igraju u Šapcu protiv Medicinara

    Priliku da se približi ekipama sa vrha tabele rukometašice Naise imaće već u petak, 10. februara, kada u 14. kolu ARKUS lige igraju sa ekipom Medicinara u Šapcu, a iz niškog kluba veruju da će pobediti uz borbenu i hrabru igru.

    (1) detaljnije
  • DSC_0538

    Naisa rutinski do pobede nad Pančevom

    Nakon remija sa Bekamentom na startu drugog dela Arkus lige rukometašice Naise bez većih problemarezultatom 34:28 (15:14) u hali "Čair" savladale su u 12. kolu poslednjeplasirani tim Pančeva. Tim iz Niša su do tek četvrte pobede u sezoni predvodile su kapiten Olivera Nikolić i Jelena Knežević sa po 9 postignutih golova.

    detaljnije
  • zrk naisa, bekament, foto arkus liga

    Naisa u četvrtfinalu Kupa na Jagodinu, u Leskovac stiže pančevački Dinamo

    Rukometašice Naise imaće najteži mogući zadatak u četvrtfinalu Kupa, pošto je voljom žreba odlučeno da njihov protivnik bude branilac trofeja i trenutni lider Arkus lige, ekipa Jagodine. Nimalo lak posao neće imati ni rukometaši Dubočice, kojima će protivnik za plasman među četiri najbolje ekipe biti Dinamo iz Pančeva.

    detaljnije
  • dsc00298 (1)

    Dubočica i Naisa u četvrtfinalu Kupa, timovi iz Prokuplja završili učešće

    Opravdali su ulogu favorita rukometaši Dubočice iz Leskovca koji su u pretkolu Kupa bili ubedljivi na gostovanju protiv Uba rezultatom 36:24 (18:10). Prolaz u četvrfinale izborile su rukometašice niške Naise pobedom nad Topličaninom sa 31:25 (13:12) u Prokuplju, dok su nastup u najmasovnijem takmičenju završili i rukometaši Topličanina od kojih je rezultatom 33:31(16:16) bila bolja ekipa Šamota.

    detaljnije
  • Olivera Nikolić, Naisa

    Rukometašice Naise osvojile bod protiv favorita

    U prvom zvaničnom meču u 2023. godini rukometašice Naise iz Niša odigrale su nerešeno (20:20) sa trenutno drugoplasiranim Bekamentom u Arađelovcu. Meč 12. kola ARKUS lige pokazao je veliku borbu obe ekipe, a domaćin je u proseku na svakih 5 minuta imao i sedmerac. Nišlijke za dva dana očekuje takmičenje u Kupu.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: