Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 13. 11. 2020.

| Sport

Rukometni klub Železničar odustao od Evrope

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
RK Železničar
RK Železničar: "U tom tamnom vilajetu u kome smo se našli, gde gubimo kakvu god odluku da donesemo"; foto: JV / Vanja Keser

"Život se sastoji od svakodnevnih teških odluka, a mi smo bili prinuđeni da donesemo najtežu", počinje saopštenje Rukometnog kluba Železničar u kom se navodi da je, zbog epidemiološke situacije u Srbiji i Evropi, ali i zbog činjenice da klub nema odgovarajući teren za evropske mečeve, odlučeno da niški tim odustane od EHF kupa.

Železničar je ove sezone bio jedina ekipa u muškom rukometu koja je predstavljala Srbiju u Evropi, ali, nažalost neće imati priliku da zaigra na terenu. Kako navode u saopštenju kluba, "bili su preponosni na činjenicu da predstavljaju Srbiju i Niš na međunarodnoj sceni, što je privilegija koju su zaslužili rezultatima i igrama na terenu, zato su se, uostalom, i prijavili za nastup u EHF kupu za sezonu 2020/21".

Sa druge strane, poslednjih dana suočili smo se sa nepredviđenim okolnostima. Jedan naš prvotimac, nakon izraženih simptoma, pozitivno je testiran na virus Kovid-19, što nas je, uprkos, na sreću, negativnim rezultatima svih ostalih članova prvog tima, nateralo na dodatne mere predostrožnosti. Adaptiranjem hale "Čair" u privremenu KOVID bolnicu, ostali smo bez jedine dvorane koja ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica, samim tim i bez mogućnosti da igramo na domaćem terenu najmanje u dve runde takmičenja, što u priličnoj meri oduzima smisao nadmetanju i stavlja nas u neravnopravan položaj u odnosu na rivale - navodi se u saopštenju.

Odluka da se odustane od evropskih mečeva nije doneta lako, stoji u saopštenju.

U tom tamnom vilajetu u kome smo se našli, gde gubimo kakvu god odluku da donesemo, teška srca doneli smo onu koja nije u duhu sporta i tradicije našeg kluba, ali jeste racionalna u kontekstu aktuelne katastrofalne epidelmiološke situacije, čak 11 otkazanih (do ovog momenta) od 19 predviđenih okršaja drugog kola EHF kupa i neizvesnosti koja lebdi nad sudbinom brojnih sportskih takmičenja na našem kontinentu – da odustanemo od predstojećeg dvomeča sa ekipom Sport Toto iz Ankare - piše.

Na kraju saopštenja iz kluba navode da se nadaju da će "pošast koja je snašla čovečanstvo uskoro postati ružan san, da će se život, a i sport vratiti normalnim tokovima i da će već sledeće sezone, bez ikakvih prepreka, ukoliko to ponovo zasluže na terenu, nastupiti u evropskom takmičenju".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: