Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:40, 1. 4. 2011.

| Sport

Rusi kupuju Radnički

Autor:P.A.Izvor:Južne vesi

NIŠ, MOSKVA - Oleg Vižnjev, kontroverzni ruski biznismen, zainteresovan je za kupovinu posrnulog niškog fudbalskog kluba, saznaju Južne vesti.

Vižnjev, poznat po svom dugogodišnjem prijateljstvu sa Vladimirom Putinom, navodno je prošle nedelje već razgovao o ovoj ideji prilikom posete ruskog premijera Beogradu.

On bi Radnički kupio po simboličnoj ceni od jednog dinara, ali bi bio obavezan da u klub uloži najmanje 25 miliona evra u naredne tri godine. Time bi Radnički po budžetu sustigao Partizan i Crvenu zvedu, tvrdi izvor Južnih vesti iz uprave Kluba, koji je uključen u pregovore.

- Njegova ideja je da se Radnički već ove sezone vrati u Prvu ligu, da tokom leta dovede pojačanja kako bi u sledećoj sezoni napredovao i do Super lige. Naravno, krajnji cilj je borba za vrh tabele a time i Evropa. Znam da ovo sada zvuči neverovatno, ali uz dovoljno para i pravu podršku ništa nije nemoguće - tvrdi naš izvor.

S obzirom da je kompanija "Sibirnjeft" Olega Vižnjeva vlasnik 34% aktuelnog ruskog šampiona, Fudbalskog kluba "Zenit" iz Sankt Petersburga, Radnički bi najverovatnije postao zvanična "ispostava" ovog kluba. A ako se ima u vidu da je većinski vlasnik Zenita u stvari ruski naftni gigant "Gazprom" i da je reč o omiljenom klubu Vladimira Putina, čitava stvar dobija na težini.

Sposobnom Rusu na ruku ide i nedavna odluka Vlade Srbije da uloži skoro milijardu dinara u rekonstrukciju stadiona Čair.

- Čak i ako dogovor ne bude postignut, stadion je odlično oružje pred parlamentarne izbore u Srbiji naredne godine - tvrdi naš izvor.

Prema podacima sa sajta aerodroma "Konstantin Veliki" u 11,15 trebalo bi da sleti avion iz Moskve.

U Gradskoj kući nam je potvrđeno da "Gradonačelnik ima sastanak sa delegacijom iz Rusije", ali nisu želeli da otkriju temu razgovora, a slična situacija je i u samom Radničkom gde niko od čelnika ne odgovara na telefonske pozive.

* Južne vesti svim čitaocima žele srećan 1. april, dan šale :)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nebojsa

    17:49 // 23. 4. 2011.

    Oko Radničkog samo neki kontroverzni biznismeni...Još ima da mu doplatimo...

  • neske tasic

    11:33 // 8. 4. 2011.

    Ha, cim zbijaju sale petlajuci Putina, jasno je odakle curkaju pare za 'liberalne' Juzne vesti. hah

  • Dejan Markovic

    16:40 // 2. 4. 2011.

    Pa lepo vam pise da je autor P.A. (PRVI APRIL). Ne znam sto se palite :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: