Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 5. 11. 2017.

| Sport

Rutinska pobeda Železničara za lidersku poziciju pred derbi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Železničar Partizan
Derbi Super lige sledećeg vikenda prenosiće uživo RTS; foto: Rukometni savez Srbije

Veliko iznenađenje u 6. kolu Super lige priredio je “fenjeraš” Šamot, koji je naneo prvi poraz Crvenoj zvezdi, uoči derbija sa Železničarom. Kombinacija ovog kiksa Beograđana, uz još jednu rutinsku pobedu Nišlija, ovog puta nad Mokrom Gorom, rezultatom 39:25 u hali “Čair”, smestio je povratnike u najjače domeće prvenstvo na lidersku poziciju, kao jedini tim bez poraza.

Iako će crveno-beli u tom okršaju imati domaći teren na svojoj strani, ovakav razvoj događaja dao je niškom timu “vetar u leđa” i blagu prednost u duelu.

Što se tiče meča u “Čairu”, nije mnogo namučio tim sa Kosova i Metohije šestostrukog osvojača državnog Kupa, čemu je posvedočila i izjava trener poražene ekipe Nedeljka Vučkovića nakon utakmice, koji se izvinio publici i medijima zbog slabe igre, koja nije svojstvena njegovom timu.

Drago mi je što sam u gradu rukometa, ali me je malo sramota, Mokra Gora ne igra na ovakav način, ali u stvari igramo koliko nam protivnici dozvole. Do sada smo igrali na jedan gol i verovatno da je došao momenat, kada moramo da se ispraznimo. Posebno bih pohvalio Železničar, koji je skockan na pravi način i koji je, po meni, glavni favorit za titulu – rekao je nakon utakmice Vučković.

Na početku je ekipa iz Zubinog Potoka i držala neku neizvesnost, ali je Dejan Zlatanović odbranio sedmerac, a Vladimir Jevtić bio u naletu, pa je postigao 3 lepa gola i doveo svoj tim do osetnije prednosti. U tom periodu gosti su lepo organizovali napade i rezultatski se držali prilično blizu Nišlijama, čemu je dodatno doprinela i njihova nešto slabija odbrana. Međutim, malo po malo, “Željini” rukometaši su povećavali prednost i na pauzu otišli sa 18:12.

U nastavku su domaći dodatno “pritisli” igrače Mokre Gore i već nakon desetak minuta 2. poluvremena popeli prednost na 8 golova, čime je potpuno slomljen otpor rivala. Atraktivni potezi, kojima su gotovo svaki napad završavali Dušan Mirić i Milan Đukić, doneli su i dvocifrenu prednost Železničaru. Tada su već na parket izašli i rukometaši sa manjom minutažom, a većina njih se upisala među strelce.

Sem odlične i raznovrsne partije, ono što raduje je i što se publika vraća u nišku halu, pa je na tribinama bilo oko 600 gledalaca. Za igrača utakmice proglašen je Đukić, koji je pogodio 10 puta, mada se mora odati priznanje i ostatku tima, posebno Miriću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Палилула

    14:26 // 6. 11. 2017.

    Фантастично. А, сада Београд пада.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: