Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:05, 5. 2. 2024.

| Sport

SSP: Novca za kupovinu glasova ima, za "nepodobne" sportiste nema

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
nisava, mali fudbal, foto hn 3
Do poslednjeg momenta čekali na obećan novac; foto: H. N.

Iako su futsaleri Nišave do poslednjeg trenutka imali obećanja Fudbalskog saveza Srbije da će im platiti troškove kako bi učestvovali u Ligi šampiona u španskom gradu Gvadalahari, novac nije legao na račun Sportskog društva gluvih iz Niša. Iz SSP-a ističu da to nije iznenađenje, jer se novac ulaže u kapilarne glasove i stadione na kojima se fudbal ne igra, a ne na "nepodobne" sportiste koji će u međunarodnim takmičenjima predstavljati Niš i Srbiju.

Da je umesto novih uspeha nastavljena tradicija sećanja na nekadašnje, poručuje Miloš Pešić iz niške Stranke slobode i pravde i dodaje da nije iznenađenje što sportske hale prokišnjavaju, stadion "Čair" nema jednu tribinu, a plivači razređivačem skidaju farbu.

Para za futsal u Nišu nema ali zato ima novca za kupovinu glasova i paketa koji su se delili kako bi naprednjaci ostali vlast. Para u Srbiji ima za stadione na kojima niko ne igra, ali nema za sportiste koji treba da učestvuju na međunarodnim takmičenjima. To je slika zarobljenog grada i zemlje u kojima se vlast bahati i bogati preko grbače naroda - rekao je Pešić.

Zaključuje Pešić da prvaci Srbije u futsalu novac nisu dobili zato što nisu povezani sa SNS-om, te zbog toga nisu podobni, iako je trebalo da učestvuju na 10. izdanju Lige šampiona za gluve.

Žrebom je odlučeno da igraju u A grupi, međutim, Sportskog društva gluvih Nišave iz Niša tamo nema. Razlog je što ekipa, sastavljena od velikih boraca i dobrih sportista, nije imala dovoljno novca za put i smeštaj, a oni kojima su se obraćali, kao što je Fudbalski savez Srbije, nisu im pomogli.

Do poslednjueg momenta Danijel Nikolić, Uroš Stojković, Dimitrije Stanković, Martin Durmišević, Dalibor Đorđević, Aleksandar Alić, Vojislav Đorđević, Svetislav Đorđević, Marko Ivanović, Stefan Šerifović, Nemanja Simić i trener Husein Nazifi uzaludno su čekali čudo i lepe vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sofija

    00:34 // 6. 2. 2024.

    Ako nisu trazili sigurno niko nece da im nudi

  • tačno rečeno

    18:32 // 5. 2. 2024.

    glavni misli samo na sebe i finansira ono što mu donosi dobit

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: