Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 1. 7. 2020.

| Sport

STK "Josip Kolumbo": Najveći uspeh u istoriji uz žal zbog finiša sezone

Autor:Izvor:
stoni tenis josip kolumbo
Nišlijke ostvarile istorijski uspeh foto: STK Josip Kolumbo

Osvajanjem vicešampionskog zvanja, nakon sezone sa 17 uzastopnih pobeda u osnovnom delu Superlige, Stonoteniski klub Josip Kolumbo iz Niša ostvario je istorijski uspeh, ali ostaje žal, kako kaže trener Dušan Popović, što se nije igrao plej-of jer bi klub iz Niša imao prednost domaćeg terena. Neuslovna hala na završnom turniru odmogla je Nišlijkama, smatra Popović, da se popnu na najviše postolje.

Uspešnu sezonu, kakva se ne pamti u ženskom stonom tenisu, imale su niške igračice, ali je to onda pandemija virusa korona prekinula. Čekalo se na nastavak sezone par meseci, a klub Josip Kolumbo nastavio je gde je stao. Osnovni deo Suprlige završio je porazom službenim rezultatom jer se niko iz niškog kluba nije pojavio na poslednjem meču u Novom Sadu.

Odlukom Stonoteniskog saveza Srbije završni deo sezone igrao se kao fajnal-for na turniru u Beogradu i nije se igrao plej-of čime je niški klub izgubio šansu da iskoristi prednost domaćeg terena kao prvi na tabeli Superlige. To je mnogo razočaralo ekipu Josipa Kolumba, kaže trener Dušan Popović.

Da nije bila pandemija imali bismo takmičarski kontinuitet i plej-of bi se igrao u Nišu. Ono za šta smo se borili i ono što smo na kraju i ostvarili, nismo dobili da završimo na taj način. Savez se odlučio da završi sezonu, ali da završnica bude u Beogradu. Kada sam pitao zbog čega je tako i što se ne igra u Nišu, odgovor je bio "zbog korone" - kaže Popović.

stoni tenis Vicešampionke; foto: D. P.

Završnica sezone igrala se u Beogradu u sali "Vizura"; a kako priča Popović, uslovi nisu bili ni malo laki.

Igralo se u nenormalnim okolnostima, iznad nas je bio stakleni krov, sunce je grejalo, kao da smo bili u staklenoj bašti. Igralo se bez klime zbog pandemije, bilo je pretoplo, a plus je naš polufinalni meč trajao tri i po sata - kaže Popović.

U polufinalu Nišlijke su bile bolje od TSC-a iz Bačke Topole rezultatom 4:3, a pobedu su osigurale u petom setu dubla. Usledilo je finale sa Novim Sadom, braniocem titule.

Na meču između Lupulesku i naše Kneževićeve, taktički sve bilo na našoj strani, ali vlaga je uticala da prelomni poeni odu na stranu Lupulesku. Igrla je Lupulesku odlično, ali sitnice su odlučivale. Ne nalazim razloge poraza, razgovaram o sportskom aspektu - priča Popović.

Ipak, iako je ostvaren istorijski uspeh osvajanjem vicešampionske pozicije u Srbiji, ostaje žal.

Ostaje žal za propuštenom šansom jer su nesportske stvari uticale. Ako se već igra, što se ne bi igralo u Nišu? Na kraju krajeva, uspeli smo da skrenemo pažnju na sebe, da pokažemo da se stoni tenis ne igra samo u Vojvodini - završava Popović.

Pored sjajne sezone, Nišlijkama ostaje i činjenica da su osnovni deo Superlige završile na prvoj poziciji sa skorom od 17:1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    10:16 // 1. 7. 2020.

    Deco svaka vama čast da imate boljeg trenera biće još bolje.Dule nek penzioniše a vama mladji neko za trenera i biće uspeha.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: