Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:00, 13. 5. 2018.

| Sport

Sa dva penala i igračem više Spartak savladao Radnički

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Caki Pavkov Radnički Čair
Sem dva žuta kartona za Pavkova, sudija Obradović pokazao je još tri žuta igračima Radničkog, dok su domaći fudbaleri prošli bez ijednog; foto: Vanja Keser

Crveni karton za Milana Pavkova zbog prigovora i dva dosuđena penala, učinili su svoje, pa je Radnički izgubio od Spartaka u Subotici sa 2:0, u pretposlednjem kolu Superlige. Kako bi sezonu završili na željenom trećem mestu, Nišlije će pored pobede nad Nepretkom u poslednjem kolu, morati da računaju i na poraz Subotičana od Partizana.

Najupečatljiviji trenutak na meču bio je drugi penal za Spartak u 78. minutu, oko koga postoji nejasnoća šta se tačno desilo, jer nije bilo vidljivijeg kontakta igrača u kaznenom prostoru, a lopta je išla po zemlji.

Loše su počela oba poluvremena po Nišlije. Na početku prvog povredio se Aleksandar Stanisavljević, pa je morao da ga zameni Marko Mrkić. U drugom delu meča Milan Pavkov je zbog prigovora dobio žuti, a onda i crveni karton, pa se prekrstio i zbunjeno izašao iz igre. Ubrzo je zbog ranije povrede Siniša Babić morao da napusti teren, pa je u igru ušao Saša Stojanović.

Nije mnogo toga zanimljivog moglo da se vidi u prvom poluvremenu ovog duela. Najbolja prilika viđena je u 35. minutu, kada je Dušan Mićić uputio opasan šut sa tridesetak metara, ali se golman Miloš Ostojić bacio na pravu stranu i odbranio taj udarac.

Sa druge strane, jedinu polušansu Spartak je imao u 17. minutu. Tada je Šimura sam istrčao pred golmana Mladena Živkovića, ali lopta je otišla preko gola.

Prigovori Milana Pavkova na samom početku drugog poluvremena doneli su mu prvo žuti, a potom i crveni karton. Od 49. minuta Nišlije su bile primorane da se bore bez najboljeg strelca, a to se osetilo već minut kasnije, pošto je malo falilo da Milan Savković donese prvo vođstvo svojoj ekipi. Ipak, to se nije desilo.

Još jednu priliku prokockao je Kerkez, mada je dobro šutirao, ali je Živković dohvatio loptu u poslednjem trenutku. Ubrzo potom je još jednom pogrešio Japanac Šimura, pošto je šutirao pored gola.

Nikola Stanković ušao je ispod Čečarića u kaznenom prostoru, ovaj pao, a sudija Srđan Obradović bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Preciznim udarcem u sam ugao gola, u 64. minutu, u prednost za Spartak penal je pretvorio Nemanja Nikolić. Isti igrač, takođe nakon jedanaesterca, u 78. minutu duplirao je prednost.

Sada je Spartak preuzeo treću poziciju od Nišlija sa 37 bodova, Radnički ima 34, Voždovac bod, a Čukarički 2 boda manje. Kako bi na kraju takmičenja ipak uspele da se domognu željenog trećeg mesta koje im obezbeđuje ulazak u kvalifikacije za Ligu Evrope, Nišlije će morati da pobede Napredak, uz to da Partizan pobedi Subotičane.

Poslednje kolo Superlige igra se u četvrtak, 17. maja. Radnički će igrati na “Čairu”, a rival će im biti kruševački Napredak.

Svi su bili zbunjeni nakon drugog penala, a trener Radničkog Dragan Antić uputio je i ironični aplauz

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija, Republika Srpska

    14:28 // 14. 5. 2018.

    Sad će ispasti nijedna od 15 kamera nije radila

  • Gargamel

    13:39 // 14. 5. 2018.

    Putuj Evropo....

  • svi vuci siti i...

    12:29 // 14. 5. 2018.

    Partizan ce pobediti u Kupu,Radnicki treba da pobedi Napredak,pa dva bratska kluba,Spartak i Radnicki, igraju u Evropi.

    • Aperkat

      20:44 // 14. 5. 2018.

      S obzirom,da smo filijala CRVENE zvezde,zasto ocekujemo da nam Partizan pomogne?
      Treba od zvezde da trazimo,ona nam decijama otima najbolje igrace,a za uzvret ne daje ni mrvice!
      Sto se "bratstva " tice,videsmo ga ne delu u Subotici!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: