Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 16. 10. 2020.

| Sport

Sa novim trenerima u komšijski derbi - Radnički i Napredak pod Bagdalom

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Bez Kojića na Kruševljane; foto: Vanja Keser

Tradicionalni rivali Radnički i Napredak sastaće se pod Bagdalom u subotu, 17. oktobra, u meču 11. kola Superlige, prvom posle dvonedeljne reprezentativne pauze. Zanimljivo je da su oba tima promenila trenere pre desetak dana, pa će ova utakmica biti debi Gorana Stevanovića na klupi Kruševljana, a za Milana Đuričića prvi od povratka na "Čair".

Rivalitet, duga istorija međusobnih okršaja i manje od 100 km udaljenosti čine mečeve Radničkog i Napretka derbijima. Često se tome pridodaju i pozicije na tabeli, ali ne i ovog puta, s obzriom na to da je ekipa sa "Čaira" na 7. mestu, dok "čarapani" zauzima pretposlednju, 19. poziciju.

U taboru Nišlija se promena dogodila nakon tri vezana meča bez pobede (dva remija i poraz), dok je kod Kruševljana usledio posle niza loših rezultata - pobedili su samo jednom u 10 mečeva i to je bilo pre više od dva meseca.

Utakmice Radničkog i Napretka su uvek derbi i specifične su same po sebi. Napredak je promenio trenera, jer nije imao rezultat, ali igrali su dobro. Njihove partije nisu ispraćene rezultatima. Ekipu je preuzeo moj kolega Stevanović, kojeg veoma cenim kao stručnjaka. On će sigurno uneti neke promene (...) Igrači poput Milunovića i Marjanovića izazivaju respekt, ali učinićemo sve da ih dobijemo. Poštujemo ih, ali ih se ne plašimo. U svakom slučaju, da bi pobedili u Kruševcu moraćemo da damo maksmimum. Sve ispod toga neće biti dovoljno - rekao je Đuričić.

Poslednjih desetak dana niški fudbaleri su proveli na pripremama u etno-selu Stanišiće, a popularni Đumi kaže da je zadovoljan timom.

Dobro smo radili na mini-pripremama i nemam nikakve zamerke. Verujem da ćemo u Kruševcu pokazati šta od nas može da se očekuje u nastavku sezone - kaže Đuričić.

Ono što može predstavljati problem za Radnički je to što najbolji strelac ekipe Nemanja Kojić neće moći da nastupi. Napadač je ove sezone propustio samo meč sa Čukaričkim i jasno se video njegov nedostatak, a to se videlo i po rezultatu - 1:1.

Početak utakmice zakazan je za 16 sati, a multuprenos, sa još tri utakmice, na kanalu Arena 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: