Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Safari klub

 • 24. Nišavska regata jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser9

  Nišavska regata protekla uz adrenalin, opuštanje i razgovor o zaštiti reka

  Iako su epidemija i oblaci od kojih se u svakom trenutku mogla očekivati kiša uzeli danak kada je reč o broju učesnika, u svakom drugom aspektu Nišavska regata je ispunila očekivanja. Veselo raspoloženje, uživanje kako u mirnijim delovima plovidbe, tako i u trenucima kada je adrenalin preuzimao primat, ali i koja reč o ekologiji, obeležili su 24. izdanje ove manifestacije, na kome je bilo stotinak učesnika, predvođenih petogodišnjim Kostom.

  (2) detaljnije
 • Nišavska regata 2018

  Za vikend 24. Nišavska regata

  Od sela Prosek, pa do samog centra grada vodiće Nišavska regata, koja će se, prema najavama organizatora Safari kluba, održati u subotu, 13. juna. Ovo je 24. put kako ova manifestacija okuplja brojne ljubitelje reke i avanture. I ovog puta imaće rekreativni i takmičarski deo.

  (5) detaljnije
 • VVV_1571

  Safari kup u Nišu - 180 takmičara, ispaljeno 50.000 metaka za 2 dana

  Prošlog vikenda u Malči održan je Safari kup, nastupilo je 180 takmičara, ispaljeno je 50.000 metaka za 2 dana, a bilo je učesnika i iz inostanstva, kažu organizatori. Ovo je ujedno bilo i 2. kolo lige Saveza za praktično streljaštvo.

  (3) detaljnije
 • pucanje

  Međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu za vikend u Malči

  Takmičari iz Srbije, Grčke, Crne Gore, Rusije, Kine i drugih zemalja, kako navode organizatori iz Safari kluba iz Niša, boriće se u subotu i nedelju, 6. i 7. juna na strelištu "Malča" kod Niša na Međunarodnom takmičenju u praktičnom streljaštvu, koje je ujedno i drugo kolo Prvenstva Srbije.

  (2) detaljnije
 • shooting

  Malča u subotu domaćin još jednog pucačkog izazova

  Kao i prošle godine, poligon "Malča" kraj Niša u subotu, 21. septembra biće išaran brojnim trakama, zastavicama, paravanima i metama, između kojih će biti mete za gađanje. Sve je to deo trećeg nadmetanja "Shooting challenge".

  (2) detaljnije
 • 22. Nišavska regata

  23. Nišavska regata za takmičare i rekreativce

  I ove godine oni koji vole vodu, prirodu, rekreaciju, kao i takmičenje, mogu iskoristiti subotu, 1. jun za ovakav vid zabave, pošto se održava sada već tradicionalna Nišavska regata.

  (1) detaljnije
 • Posebni poligoni i pucanje u pokretu

  Međunarodni turnir u praktičnom streljaštvu na “Malči”

  Rešavanje zadataka koji zahtevaju maksimalnu veštinu i znanje u korišćenju pištolja i revolvera, tražiće se od takmičara koji će učestvovati na međunarodnom turniru u praktičnom streljaštvu. Takmičenje je zakazano za 23. i 24. mart na strelištu "Malča".

  (1) detaljnije
 • roni Malča

  Tim operske pevačice Moles najbolji u sportskom “Ženskom izazovu” [foto]

  U streljaštvu, streličarstvu i kurirskom prelazu nadmetalo se 15 ekipa, a ovaj izazov bio je namenjen isključivo ženama. Tako su se na strelištu Malča okupile one iskusnije u ovakvim disciplinama, pripadnice vojske i policije, bilo je učesnica iz IT sektora, novinarki, a pobedio je tim Bauk, koji su činile operska pevačica Dragana Moles i njena bratanica Jana Spasić.

  (2) detaljnije
 • Streličarstvo Malča

  Izazov za žene - takmičenje u streličarstvu i streljaštvu u Malči

  Sve žene koje žele da nedelju, 10. mart provedu na nešto drugačiji način, u rekreaciji, zabavi i nadmetanju, mogu to učiniti na strelištu Malča, gde će se održati “Ženski challenge” - takmičenje u gađanju lukom i strelama, kurirskom prelazu, i u dve discipline sa oružjem.

  detaljnije
 • Gađanje glinenih golubova

  U subotu "Niš open" - takmičenje u gađanju glinenih golubova

  Po sedmi put strelište "Malča" ugostiće strelce koji će se takmičiti u gađanju glinenih golubova. Nadmetanje u ovom olimpijskom sportu zakazano je za subotu, 17. novembar, od 11 sati.

  (2) detaljnije
 • pucanje

  Foto-vest: Novi pucački izazov u Malči

  Čvrsta ruka, vešto oko i psihička stabilnost, pored oružja, bili su neophodni takmičarima koji su se juče na strelištu u Malči kraj Niša nadmetali u novoj sportskoj disciplini “shooting challenge”, pucačkom izazovu koji podrazumeva korišćenje različitog vatrenog oružja.

  detaljnije
 • Streljaštvo

  Praktično streljaštvo u Malču dovelo nikad jaču konkurenciju

  Maštovito postavljeni poligoni, koji su iziskivali vrhunsko umeće, dočekali su takmičare na strelištu Malča, nedaleko od Niša. Takmičenje u praktičnom streljaštvu okupilo je preko 100 strelaca, što je najviše na Safari kupu u poslednjoj deceniji, a među njima i one koji važe za najbolje u ovom delu Evrope.

  (1) detaljnije
 • Posebni poligoni i pucanje u pokretu

  Međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu na poligonima kraj Malče

  Na posebnim poligonima smeštenim na strelištu kod sela Malča u blizini Niša nadmetaće se ovog vikenda, 14. i 15. jula, Hrvati, Bugari, Šveđani, Crnogorci, Austijanci, Rusi i Srbi. Reč je o takmičenju u praktičnom streljaštvu, za koje organizator - Safari klub kaže da je veoma atraktivan i dinamičan sport.

  detaljnije
 • 22. Nišavska regata

  Nišavska regata sa rekordnim brojem učesnika, zaveslali i Holanđani

  Uz mnogo smeha, veselog raspoloženja, po neko prevrtanje čamaca i ispadanje posade, ali bez posledica, a sve "začinjeno" sa malo takmičarskog duha, protekla je ovogodišnja Nišavska regata. Ova, 22. po redu manifastacija rekordna je, kažu organizatori, po broju učesnika, jer je bilo preko 30 plovila, a o njenom značaju govori i to što je bilo gostiju i iz Holandije, Rusije i Bugarske.

  (2) detaljnije
 • Regata

  Ovog vikenda 22. Nišavska regata

  Sada već tradicionalna Nišavska regata održaće se u subotu, 19. maja. I ove godine mogu učestvovati i oni koji bi rekreativno da veslaju, ali i građani koji žele da se takmiče, a okupljanje svih zakazano je za 10:30 kod mosta u selu Prosek.

  (1) detaljnije
 • dipovi

  Džipovima obeležavaju 100 godina Topličkog ustanka

  Niški “Safari klub” kreće u ekspediciju tragom Topličkog ustanka koji je podignut 1917. godine. 100 godina kasnije će članovi kluba džipovima obići mesta gde su se vodile najžešće bitke i donosile najznačajnije odluke.

  detaljnije
 • Posebni poligoni i pucanje u pokretu

  Međunarodno takmičenje u streljaštvu kod Malče

  Oko 80 takmičara iz Srbije i komšijskih zemalja, ali i najbolji predstavnici elitnih vojnih i policijskih ekipa, takmičiće se u praktičnom streljaštvu - dimaničnom sportu u kome se koriste posebni poligoni i puca u pokretu. Na strelištu kod Malče u blizini Niša, takmičiće se 22. i 23. jula.

  detaljnije
 • 21. Nišavska regata

  I Rusi veslali na 21. Nišavskoj regati

  Dvadesetak splavova, kajaka i gumenih čamaca moglo se videti ovog vikenda na Nišavi, u sklopu 21. regate, dok se njih 7 upustilo i u takmičarske vode: šampion se nije menjao, a 3. su bili niški funkcioneri. Vesela atmosfera i dobro raspoloženje bili su sveprisutni, što je postalo tradicija na ovoj manifestaciji.

  (1) detaljnije
 • Regata

  Ovog vikenda održava se 21. Nišavska regata

  Od sela Prosek nadomak Niške Banje, pa sve do centra grada, ploviće čamci u subotu, 17. juna u okviru 21. Nišavske regate. Mogu se prijaviti svi zainteresovani, koji imaju neko plovilo za reku, a okupljanje učesnika zakazano je za 10 sati.

  detaljnije
 • uting-reli-1---Safari-klub.jpg

  Vrhunski pucači i vozači na 20. “Šuting reliju”

  Svetski prvaci u praktičnom streljaštvu i majstori vožnje terenskih automobila bili su deo jubilarnog 20. “Šuting relija” na poligonu Gradac kod Knez Sela, na kojem su pobedili pripadnici “Kobri” Vojske Srbije.

  (2) detaljnije