Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 8. 6. 2020.

| Sport

Safari kup u Nišu - 180 takmičara, ispaljeno 50.000 metaka za 2 dana

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
VVV_1571
Uvek zanimljivo na Safari kupu; Foto: organizatori

Prošlog vikenda u Malči održan je Safari kup, nastupilo je 180 takmičara, ispaljeno je 50.000 metaka za 2 dana, a bilo je učesnika i iz inostanstva, kažu organizatori. Ovo je ujedno bilo i 2. kolo lige Saveza za praktično streljaštvo.

Zbog propisa u svojim zemljama i obaveznog karantina pri povratku, u poslednjem momentu otkazao je veliki broj takmičara iz inostranstva. Ipak, bilo ih je najviše do sada, ocenjuje direktor kluba Vlasta Stanojević.

Oboreni su svi rekordi na Malči. Nastupilo je 180 takmičara u meču. Među njima i nekoliko stranaca (Rus, Kinez, Bugarin, Danac). Šteta što je takmičenje održano u ovo vreme kada se ne putuje. Zbog propisa u svojim zemljama, u zadnjem momentu otkazao je veliki broj takmičara iz inostranstva, zbog karantina nakon povratka. Ipak, i pored svega, ovo je najviše do sada. U organizacionom delu meča, Safari klub je uveo 20 službenih lica i preko 30 lica za tehničku podršku. Ispaljeno je oko 50.000 metaka za dva dana - kaže Stanojević.

Iz Kluba kažu da su dobili sve pohvale za organizaciju. VVV_1533 Uvek zanimljivo na Safari kupu; Foto: organizatori

Poslužilo nas je vreme, postavili smo veliku infrastrukturu za takmičenje, oprema je odradila, ali i naši kadrovi. Opravdali smo reputaciju koju imamo u ovom sportu i podigli ugled Grada. Ne iznenađuju me ovoliko reči hvale sa svih strana koje su izgovorene na samom zatvaranju i dodeli priznanja. Hvala svima koji su na bilo koji način doprineli ovom rezultatu, posebno sudijama i njihovim pomoćnicima koji su naporan i odgovoran posao odradili bez greške - dodao je Vlasta Stanojević.

U pojedinačnom plasmanu u Open diviziji pobedio je Pepelišev Nikola iz Bugarske, u Produkcionoj diviziji najbolji je bio Momčilović Ljubiša i tima Delta – SAJ, u Optic diviziji - Džonić Marjan iz ekipe Vukovi SK-BGD, dok je u Standardu pobedio Marko Đuković iz beogradskog „Partizana“.

Ekipno - u Diviziji Open pobedio je SK “Spartanac“ iz Novog Sada, u Standardu “Partizan“ iz Beograda, dok je u Produkcionoj diviziji, ekipno bio najbolji tim Delta-SAJ iz Zemuna.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marina Tetka

    07:43 // 9. 6. 2020.

    Htele smo Mara i ja da učestvujemo, ali nam nisu dali. Zamislite!
    Toliko se naljutila da sada odbija da komentariše na ovu vest.

    • Smuk

      11:47 // 9. 6. 2020.

      @Marina tetka : Bre, bre... eve ja ću napišem umesto Maru :
      Strašno ! Užas! Teško si ga na ma !

  • Smuk

    16:11 // 8. 6. 2020.

    Bre,bre... s' mitraljezi li su pucali !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: