Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 6. 10. 2021.

| Sport

Šahisti Naisa zauzeli 5. mesto u ligi Centralne Srbije

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Šah
Šahisti sami sebi platili put i smeštaj; foto: ŠKGN Nais;

Na takmičenju Centralne Srbije koje je održano od 25. septembra do 3. oktobra u Bajinoj bašti ŠKGN Nais na kraju takmičenja zauzeo je visoko peto mesto i tako zadržao status prvoligaša u ligi. Ovo je bilo premijerno takmičenje za šahiste iz Niša, a učestvovalo je 12 ekipa.

I pred toga što su sami se sebi platili smeštaj i put, ŠKGN Nais je pokazao da se borbom i željom može stići do cilja. Iako su do poslednje table strepeli za opstanak, na kraju su bili mnogo bliži vrhu nego začelju. Uz pomoć samo jednog igrača iz Severne Makedonije i to, kako navode, zbog odsustva dva FIDE majstora Dragana Živića i Dejana Kulaka. Svi u klubu zadovoljni su krajnjim ishodom i plasmanom.

Postignuti rezultat je odličan. Sve čestitke ekipi za borbenost i uopšte ulozi u spašavanju kluba od mogućnosti prebacivanja u poslednji rang takmičenja, da nismo odigrali ligu. Nadamo se da ćemo sledeće godini imati stabilnije finansiranje i da sa možda još jednim pojačanjem budemo stabilni prvoligaši. Treba imati u vidu da je zbog birokratskih zavrzlama izostala uplata Grada i da su igrači sami finansirali hotel i put. Delimično je pomogla GO Crveni Krst, a ostale su i obaveze prema igračima - navode iz kluba.

Veliki rezultat postigao je Nemanja Živković koji je na 4. tabli postigao najbolji rezultat u celoj ligi. On je tako i popravio svoj rang za 51 poen i sada se nalazi jako blizu cifre od 2.400 poena, što je potrebno sakupiti da bi se dobila titula internacionalnog majstora.

Prvo mesto osvojila je ekipa ŠK Požega i sasvim zasluženo se plasirala u Premijer ligu Srbije, dok su iz lige su ispale ekipe Trepče iz Kosovske Mitrovice, Borca iz Čačaka i Jasenice iz Smederevske Palanke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: