Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:19, 6. 10. 2021.

| Sport

Šahistkinje Osnovca osvojile 3. mesto na ekipnom državnom prvenstvu

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Šah
Najveći uspeh u poslednjih 20 godina; foto: DŠK Osnovac;

Na ekipnom seniroskom prvenstvu Srbije koje je održano u Vrnjačkoj Banji, šahistkinje Dečijeg šahovskog kluba Osnovac iz Niša osvojile su 3. mesto i tako došle do najvećeg uspeha u istoriji niškog ekipnog šaha u poslednjih 20 godina.

Ukrajinka Ana Ušenina, Teodora Injac, Adela Velikić i Tijana Blagojević nisu rođene Nišlijke, ali kako kažu, one su branile boje kluba do krajnjih granica mogućnosti, što je na kraju bilo dovoljno za bronzanu medalju.

Prethodne dve godine smo osvajanjem petog mesta u državi ostvarili najveći uspeh niškog ženskog šaha u ekipnoj seniorskoj konkurenciji u poslednjih 14 godina, a ove godine smo lestvicu uspeha podigli više i vratili se kući sa osvojenim peharom za treće mesto. Iako smo se pre početka takmičenja nadali da možemo i do pobedničkog pehara, svakako smo zadovoljni ostvarenim rezultatom, jer biti tri godine zaredom u samom vrhu srpskog šaha, na najelitnijem ekipnom takmičenju u državi, nije nimalo lako - rekli su iz kluba.

Najuspešnija takmičarka lige bila je Tijana Blagojević koja je u 4. tabli u konkurenciji 74 šahistkinja imala čak 8 poena iz 10 odigranih partija. Da se u Nišu radi dobro sa šahstima i šahistkinjama govori i podatak da će se Teodara Injac i Adela Velikić braniti boje Srbije na Evropskom ekipnnom prvenstvu u Sloveniji koje se održava od 11. do 22. novembra.

Nakon 11 odigranih kola, titulu ekipnih prvakinja Srbije, osvojile su šahistkinje ekipe ŠK Sirmium iz Sremske Mitrovice, dok su drugo mesto osvojile šahistkinje ekipe ŠK BAS iz Beograda.

Već sledeće nedelje DŠK Osnovac očekuje nastavak takmičenja u muškoj seniorskoj ligi Centralne Srbije- grupa Jug, koja će se igrati od 14. do 17. oktobra u Dimitrovgradu, a zatim i nastup na Drugoj ženskoj ligi Centralne Srbije, gde će sa drugom ženskom ekipom ogranak kluba pokušati da izbori plasman u Prvu žensku ligu Centralne Srbije. Za kraj, kako ističu iz kluba, najuspešnije godine u istoriji DŠK Osnovca očekuje ih i Omladinska liga Centralne Srbije, gde omladinke kluba brane trofej osvojen 2019. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: