Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 25. 8. 2016.

| Sport

Šahovski turnir za “Dan mladih” na Paliluli

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Sahovski-turnir---JV-arhiva.jpg
Igraju se 7 kola sa tempom igre od 15 minuta po igraču za partiju; foto: JV arhiva

Povodom obeležavanja Dana mladih grada Niša organizuje se četvrti po redu, tradicionalni turnir za učenike osnovnih i srednjih škola, pod nazivom „U susret Danu mladih Niša 2016“. Turnir se održava u sredu, 31. avgusta 2016, u prostorijama OŠ „Kralj Petar I“, u Nišu u 11 sati.

Igra se po švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje, holandska varijanta), u 7 kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču za partiju.

Takmičarski deo podeljen je u tri starosne grupe, zajedno i dečaci i devojčice: prvu čine predškolci i učenici prva 4 razreda, drugu od petog do osmog razreda, a treću srednjoškolci.

U slučaju manjeg broja prijavljenih učesnika, organizator zadržava pravo da pre početka turnira grupe drugačije raspodeli. Pobednici, najuspešniji dečak i devojčica, u svim starosnim grupama dobijaju pehare organizatora u trajno vlasništvo, a medalje dobija po troje prvoplasiranih u svim grupama, u obe konkurencije, kao i 3 najbolja predškolca i učenika škole domaćina - kažu organizatori.

Upisnina za sve takmičare iznosi 250 dinara i plaća se na licu mesta, pre početka takmičenja. Svi učesnici su dužni da obezbede ispravan šahovski časovnik, a šahovske garniture obezbeđuje organizator.

Organizatori turnira su Šahovski savez Nišavskog okruga u saradnji sa Kancelarijom za mlade GO Palilula, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula.

Dolazak učesnika i potvrda prijave za turnir je u sredu, 31. avgusta, u vremenu od 10:00 do 10:30 sati. Otvaranje turnira je predviđeno u 11:00 sati, nakon čega kreće prvo kolo. Svečano zatvaranje turnira i podela nagrada obaviće se 15 minuta nakon završetka poslednjeg kola.

Prijave igrača i sve ostale informacije na telef. Predsednika Šahovskog saveza Nišavskog okruga Igora Lukića 065/2-419-206 ili na e-mail: [email protected].

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    15:58 // 25. 8. 2016.

    Organizator je,100%, bata "drvar" -VELEMAJSTOR !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: