Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:18, 9. 10. 2010.

| Sport

Samo Naisa i Sinđelić slavili

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Rukometaši Naisusa

NIŠ – U subotu od niških ekipa samo su rukometašice Naise i fudbleri Sinđelića zabeležili pobede. Rukometaši Naisusa poraženi na svom terenu, a džudisti Kinezisa i odbojkaši Niša pretrpeli poraze na otvaranjima sezone.

Rukomet

Cepelin – Naisa 27:36 (15:20)
Rukometašice Naise su i u drugom kolu Superlige zabeležile trijumf pošto su u Beogradu savladale ekipu Cepelina. Domaći tim je vodio samo na početku prvog poluvremena, ali je Naisa serijom od 6:0 preokrenula sa 7:6 na 7:12. Nakon toga, niške rukometašice nisu dozvolile iznenađenje. Trener Svetislav Jovanović je pri kraju meča pružio priliku i mlađim igračicama, koje su to umele da iskoriste. Najefikasnija u Naisi je bila Jovana Stojiljković sa 7 golova, a gol manje su zabeležile Jelena Filipović i Ivana Milošević. U trećem kolu Naisa dočekuje Bačku Palanku.

Naisus – Dinamo Pančevo 30:31 (18:19)
Niški rukometaši nisu uspeli da poprave negativan skor sa Dinamom pošto su u četvrtom kolu Superlige izgubili na svom terenu sa 31:30. Ekipa iz Pančeva je do gostovanja u Nišu zabeležila sva tri poraza u sezoni. Niški tim je imao prednost samo u jednom delu prvog poluvremena, ali je na pauzu Dinamo otišao sa golom prednosti. Osim dva izjednačenja, Naisus nije uspeo da se snađe protiv Dinama, čiji je golman Milan Ćućuz imao 16 odbrana. Najefikasniji u niškom timu bio je Stefan Jovanović sa 8 golova, dok su Andrija Mađar, Radosav Stojilković i Nemanja Todorović postigli po 5 golova. Kod gostiju je Miloš Padežanin imao 7 golova, a Srđan Komlanov 5 pogodaka.
Posle četiri kola, Naisus ima 3 poraza i samo pobedu protiv Vranja. U narednom kolu Naisus gostuje Jugoviću.


Fudbal

Sinđelić – Novi Sad 3:0 (1:0)
Fudbaleri Sinđelića su savladali ekipu Novog Sada rezultatom 3:0 u 10. kolu Prve lige, a sva tri gola su delo jednog igrača – Jovana Jovanovića. Prvi pogodak je postigao u 18. minutu nakon slobodnog udarca Đorđevića, koji je ubacio loptu u šesnaesterac Novog Sada i posle šuta Stefanovića, Jovanović je zatresao mrežu. U 49. minutu Jovanović je iskoristio promašaj Aleksandara Jovanovića i odbijenu loptu je glavom ubacio pod prečku. Treći pogodak na meču Jovan Jovanović je postigao sa bele tačke pošto ga je prethodno golman Miloš Vesić oborio u svom prostoru. Posle deset kola, Sinđelić ima 5 pobeda, 1 remi i 4 poraza, a u narednom kolu gostuje ekipi Zemuna.


Džudo

Kinezis – ODŽK Beograd 0:1:4
Kinezis – Slavija 1:1:3

Na startu Superlige džudisti Kinezisa su zabeležili dva poraza. U Novom Sadu su izgubili od branioca titule ODŽK Beograda i od domaće Slavije. U trećem meču ODŽK je bio bolji od Slavije. Protiv ODŽK-a Kinezis je imao jedan nerešen meč i 4 poraza. A protiv Slavije niški džudisti su dobili jedan, u jednom je bilo nerešeno, a tri su izgubili.

- Radili smo loše, nismo očekivali oba poraza na startu. Veliki minus nam je bio što naš najbolji takmičar Nikola Milošević nije radio. Sada ostaje da se „vadimo“ u drugom kolu – rekao je Nemanja Stanković, džudista Kinezisa.

U narednom kolu Kinezis će ugostiti Rekord, koji ima dve pobede i ekipu Cementa, koja je pretrpela oba poraza na startu Superlige.


Odbojka

Novi Sad – Niš 3:1 (25:12, 20:25, 25:21, 25:19)
U prvom kolu Prve lige odbojkaši Niša su poraženi od Novog Sada rezultatom 3:1. U prvom setu je presudio servis domaće ekipe, kojim su došli do velike prednosti i osvajanja prvog seta. Drugi set je pripao Nišlijama, ali je to bilo sve što su mogli. Treći i četvrti pripada Novom Sadu, koji pokazuje da ima iskusniji tim, na čijoj klupi su Radovan Kijac i naš proslavljeni odbojkaš Vladimir Batez.

- Imali smo problema da uđemo u ritam, ekipa Novog Sada je uigranija od naše. Odigrali smo koliko smo mogli, malo su i sudije uticale na rezultat, ali oni nisu glavni razlog našeg poraza. Zbog izvlačenja linija u Sportskom centru Čair nismo mogli da dobijemo termine za trening u sredu i četvrtak, a bez treninga ekipa ne može da se spremi za početak takmičenja – rekao je posle meča Žarko Stojadinović, trener Niša.

U drugom kolu OK Niš dočekuje ekipu Mladosti iz Vranja, koja je u prvom kolu poražena od Bavaništa rezulatatom 3:1.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: