Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 6. 1. 2019.

Samo šest ulica u Nišu dobilo ime po nekom sportisti

ulica radivoja koraca, nis, foto vanja keser Od oktobra 2001. godine ulica u Pasi Poljani nosi ime nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Jugoslavije; foto: Vanja Keser

Od 1.463 ulice koliko ima u Nišu, samo šest nosi ime po nekom istaknutom sportisti ili treneru, a od toga samo tri ulice ponele su naziv po ljudima koji su kao sportski radnici dali doprinos niškom sportu. Svoju ulicu su “zadužili” Ivan Krstić Beli, Radivoj Korać, Rajko Mitić, Milutin Ivković Milutinac, blizanci Petar i Pavle Mičić i Ivko Glišović.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Alex

    14:29 // 19. 2. 2019.

    Ulica Petra Seratlića u N. Banji se ne zove tako još od jula-avgusta. Sad je Gorana Nikolića. Petra Seratlića se sada zove nekadašnja Albanske golgote

  • belosvetski meraklija

    15:49 // 6. 1. 2019.

    u pasi poljani ulica radivoja koraca...kad piksi umre dobice ulicu odakle je zucko a?

  • icko

    22:22 // 6. 1. 2019.

    Neznam po koji put vec apelujem na nadlezne da imamo imena nekih ulica koja su prevazidjena i da toliko znamenitih i zasluznih ima ova zemlja da Beograd nema toliko ulica a kamo li Nis.

  • Istina

    10:33 // 7. 1. 2019.

    Vrlo diskutabilno je to određivanje imena ulica.Mislim da i dalje u Nišu i prigradskim mestima,imamo ulice sa istim imenima,koje se moraju promeniti,kao i u nazivima novoprojektovane,koje moraju dobiti svoja imena ali stvarno po zasluzi.Dešava se da ulica dobije naziv po nekom,ko je život izgubio tokom rata,radio kao policajac a bio veliki lopov ili ratni profiter,što je nespojivo i sramotno.

  • Realno

    10:42 // 7. 1. 2019.

    Ima dosta nelogicnosti u dodeljivanju imena odredjenim ulicama.Evo,na primer,Ivan Krstic je,na zalost,tragicno izgubio zivot u 20.godini,bio je mlad i talentovan fudbaler ali cime je zaduzio grad,da bi ulica nosila njegovo ime,kad je u Radnickom odigrao svega nekoliko desetine utakmica.Verovatno postoji neko mnogo zasluzniji od njega,sportista ili fudbaler.Bez obzira sto je to u njegovom mestu...

  • Ciciban

    11:20 // 7. 1. 2019.

    Eto ti Srbije,kako da nemamo ulice nasih zasluznih sportista,naucnika..,a u naselju B.Bjegovic ulicu dobila neka Lelica Kostic,ko je ona? Sta je ona? Samo sto je tu zivela i dobila po tome ime,e moj grade moja drzavo,sramota!

  • Logitech

    18:37 // 7. 1. 2019.

    Da je malo pameti, imena ulica bi bila redni brojevi... iako smo najpametniji narod na svetu, mogli bismo nešto sa preuzmemo od ovih manje pametnih.

  • Srdjan

    13:30 // 6. 1. 2019.

    Nije problem doneti odluku i promeniti ime neke ulice , problem je što ljudi moraju da plate brdo taksi i provizija, odvoje puno vremena i živaca za promenu lične karte i ostalih dokumenata.

  • Ouzo

    23:23 // 8. 1. 2019.

    Napravljena je materijalna greska-ulica Dr.Milutina Ivkovica se granici sa Rentgenovom i Velikotrnovskom i nije u Krivim livadama,vec u sirem centru!
    Jos jedan dokaz da tekstove o Nisu ne mogu da pisu oni koji nisu proveli mladost u Nisu i da nije dovoljna,samo,dobra volja!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: