Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 30. 6. 2014.

| Sport

Šansa za decu da se oprobaju u svim sportovima

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
deca-i-sport.jpg
Ilustracija; Foto:www.najboljamamanasvetu.com

Deca iz Niša koja nisu sigurna koji bi sport trenirala ili prosto žele da se u nekom od njih oprobaju, tokom leta će moći da idu na besplatne treninge u brojnim niškim klubovima.

Ovo je deo akcije “Sport za sve” koju realizuje Sportski savez Niša sa ciljem da omogući deci da se upoznaju sa sportovima na terenu, u vodi, borilačkim, pojedinačnim ili timskim, da se okušaju u njima i zatim možda postanu i članovi nekog kluba.

Generalni sekretar Sportskog saveza Niša Nadica Ivković objašnjava da će najmlađima biti omogućeno da prisustvuju na po 3 do 5 treninga iz svakog sporta za koji su zainteresovani. Potrebno je, kako kaže, da se roditelji jave Savezu, prijave decu za određene sportove, a nakon toga će im biti javljen raspored treninga.

Osim ove akcije, niški Sportski savez i Dečiji centar zajedno započinju projekat čija je namera da bude što više dece na tribinama sportskih terena i hala. Kroz 4 besplatne radionice mališani treba da nauče šta je pravi navijač, kako se voli sport i klub, kao i koliko je sport bitan za zdravlje i razvoj.

- Radionica “Zaigraj u tuđim patikama” treba da kod dece razvije saosećajnost, odnosno empatiju, dok je zadatak radionice “Zaigraj u tuđem dresu” da razbije predrasude i spreči diskriminaciju po svim osnovama - objašnjava generalni sekretar Sportskog saveza Niša.

Ona dodaje i da će kroz radionicu “Zaigraj sa tuđom loptom” deca moći da se upoznaju i sa manje popularnim sportovima, dok radionica “Zaigraj za druge” treba da kod najmlađih razvije humanost.

Zainteresovani za učešće na ovim radionicama mogu se prijaviti lično u prostorijama Dečijeg centra u Čairu ili Sportskog saveza Niša ili pozivom na brojeve telefona 018/514-748 i 018/513-380.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: