Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 3. 5. 2023.

| Sport

Šansa za spas sezone - Radnički dočekuje Vojvodinu u četvrtfinalu Kupa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
fk radnički
Težak zadatak pred Radničkim; foto: Jelena Mišić

Priliku da ponove dosad najveći uspeh kluba u nacionalnom Kupu fudbaleri Radničkog iz Niša imaće u četvrtak, 4. maja kada dočekuju novosadsku Vojvodinu u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja. Nišlije u ovaj duel ulaze nakon tri vezana poraza u plej-autu, dok Novosađani stižu nakon dva trijumfa i remija u plej-ofu.

Pred fudbalerima Radničkog nije lak zadatak - imaju šansu da ponove uspehe kluba iz 1952, 1994, 2006. i 2019. godine kada je takođe igrao u polufinalu najmasovnijeg takmičenja.

Pre toga moraju da pobede Vojvodinu koja je oba puta slavila u Superligi - u Novom Sadu rezultatom 3:0 i u Nišu rezultatom 4:1. Radnički, koji je ove godine napunio 100 godina, nalazi se u lošoj seriji - nanizao je tri poraza u borbi za opstanak i trenutno je na 14. mestu, poziciji koja vodi u baraž.

Konferencije za medije pred četvrtfinale Kupa nema, a šta da se još kaže kada je trener Radničkog Dragan Šarac rekao da "karakter igrača mora da bude jači i bolji na utakmici". Ipak, iz kluba su poslali medijima izjavu Dragana Šarca koji kaže da "fokus ekipi sada mora da bude Superliga".

Najbitnija nam je sledeća prvenstvena utakmica protiv Napretka u Kruševcu, rezultati u preostale četiri utakmice i opstanak u ligi. Kup ćemo, međutim, izaći da odigramo maksimalno i pokušaćemo da obezbedimo prolaz dalje. Tražimo svoju šansu u Kupu, ali ukoliko ne uspemo u tome čestitaćemo protivniku. Vojvodina je po rezultatima, plasmanu i po formi sigurno favorit sutra, ali, jednostavno, nama je pritisak u ovom takmičenju manji i izaći ćemo da se nadigravamo - kaže Šarac.

Očekuju se promene u timu jer su povređeni Savić, Frej i Gaku, a suspendovan je Etongu zbog žutih kartona.

Utakmica počinje u četvrtak u 18:30.

Ulaznice su u prodaji na blagajni stadiona "Čair" kod istočne tribine, a cene su 300 dinara za severnu i južnu tribinu, 500 dinara za istočnu i zapadnu, kao i 2.000 dinara za ložu.

*Tekst je dopunjen nakon mejla Fudbalskog kluba Radničkog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    09:53 // 4. 5. 2023.

    To sto Radnicki ispada iz lige, zahvalite voljenom vam prcedniku. Zvezda je napredno ojacala, nije joj vise potrebna filijala sa juga

  • Bugarinnapolje

    08:45 // 4. 5. 2023.

    Druga liga.

  • Radnički

    19:15 // 3. 5. 2023.

    Došlo je vreme za pobedu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: