Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 17. 2. 2020.

| Sport

Šarenac: Znam šta su radili i Zvezda i Partizan, ne mogu da navijam za njih

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti

Poslednjih 30 godina prenosi utakmica košarkaške reprezentacije Srbije “obojeni” su glasom Slobodana Šarenca, koji je u produženoj emisiji 15 minuta poručio da novinar mora da bude kreativan i objektivan, a svoju neutralnost po pitanju klubova objašnjava time što “zna šta su radili i Partizan i Crvena zvezda”, pa kaže da ne može da navija ni za jedan od ta dva kluba.

Na početku karijere Šarenac je komentarisao iz kabine, onda se preselio na teren, a razliku između ove dve vrste prenosa poredi sa kupanjem u kadi i u moru. Sa lica mesta je počeo da radi prenose utakmica na Evropskom prvenstvu u Atini 1995. godine i to ujedno smatra i najboljom generacijom košarkaške Srbije.

Tada su počeli Đorđević, Danilović, Divac, Bodiroga je već ušao, Paspalj, mislim da je to najbolja generacija koju smo imali u košarci do sada. A o najdražoj generaciji ne mogu, to je kao kad umetnika pitaš koja mu je najdraža pesma ili kad književnika pitaš za knjigu. Uvek sam imao pojedince koje sam malo više simpatisao i voleo. Ali neka bude ta ‘95. - priča Šarenac.

Srpska kolonija u najjačoj ligi na svetu svake godine je veća, ali Šarenac smatra da svi naši igrači koji igraju u NBA imaju problem.

Drugačije je nego što je bilo pre par godina, ne shvataju tamo igrači da svaku utakmicu moraš da dobiješ, nego imaju tu neku rezervu, kao ‘okej, danas smo izgubili, sutra igramo novu utakmicu’. Bjelica mi je pričao da se mnogo nervira zbog toga, ne može to da prevaziđe, on se nervira kada njegov tim gubi. On bi voleo da se jednog dana, što pre, vrati u evropsku košarku i da oseti taj naboj - rekao je Šarenac.

Emisija se snimala pre početka finala Kupa Koraća, pa je Šarenac dobio priliku da predvidi razloge krajnjeg ishoda. Prognoza o ključnoj ulozi Ognjena Jaramaza se obistinila, pošto je košarkaš Partizana proglašen za najboljeg.

Ipak, spoljnu liniju crno-belih izdvojio je kao problematičnu zbog manjka igrača, ali ispostavilo se da su oni koji su zaigrali zapravo bili najbolji - plejmejker Markus Pejdž ubacio je najveći broj poena, a Rade Zagorac, uz Jaramaza, bio najbolji u ključnim trenucima.

Partizan će imati opasnih problema ako Zvezda napadne tu njegovu spoljnu liniju. Opet, mislim da Zvezda sa Štimcem i sa Odžoom ima kvalitet pod košem, ali da je Partizan tu za nijansu bolji. Ne znam ko ima veću šansu, Zvezda se provukla u polufinalu i možda je ta kuglica više na njihovoj strani, baš zbog te Partizanove spoljne linije. Jaramaz mislim da bi mogao da bude ključ - kaže Šarenac.

"Spakujte jednu za poneti" nakon trojke Miloša Teodosića protiv Španaca na Svetskom prvenstvu 2010. godine i trenutak kada je umesto Raduljica rekao Koštunica njegovi su "biseri" koji se i dalje pominju i pamte.

Šarenac je otkrio svoja dva favorita - kada se u prenosu našalio da ne zna ko je ženskoj reprezentaciji Srbije doneo finale Olimpijskih igara u Seulu, a to je bila njegova supruga Anđelija Arbutina, kao i kada je pričao o američkoj košarkašici koja je postala majka dva puta u mesec dana.

Meni bi najdraže bilo da sam dobio "Mister lapsusa", međutim nisam. Ukrao mi te godine za Koštunicu i Raduljicu Tegeltija, a to je poslednja godina da se delio, posle više nije - priča Šarenac.

U emisiji U susret Svetskom prvenstvu, prošle godine, Šarenac je obišao sve potencijalne reprezentativce, a u emisiji 15 minuta govorio je o time koliko se razlikuje atmosfera na klupskim utakmicama Fenerbahčea i Sakramento Kingsa, ali i Sakramenta i Los Anđelesa. Pričao je Šarenac i o svom stavu o strancima u reprezentaciji i u klubovima, kao i tome što nije verovao da će Luka Dončić uspeti u NBA.

Zašto je ABA liga izgubila sigurno mesto u Evroligi, da li mu se više sviđa dres PAOK-a ili Atletiko Madrida, kao i da li će se, nakon Šarenice, oprobati i u emisiji Sasvim priordno, pogledajte u produženom izdanju emisije Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:35 // 18. 2. 2020.

    Kad znaš ti kaži

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: