Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 18. 8. 2021.

| Sport

Sava Ranđelović: Žao mi je što sam bio jedini predstavnik Niša na Olimpijadi

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1629297103759
Ranđelović je osvojio drugu olimpijsku medalju; foto: T. T.

Nakon što se po završetku Olimpijskih igara sa zlatnom medaljom vratio u svoj rodni grad, vaterpolista Sava Ranđelović sastao se danas u Gradskoj kući sa gradonačelnicom Niša gde je srpski reprezentativac istakao da su potrebni finansijski uslovi da bi niški Vaterpolo klub bio respektabilan i parirao velikim klubovima. Gradonačelnica Niša kaže da ovogodišnje smanjenje novca iz budžeta za sport ne znači da ga naredne godine neće povećati.

Po povratku u svoj grad sa drugom po redu olimpijskom medaljom, vaterpolista Sava Ranđelović nije krio zadovoljstvo zbog postignutog uspeha. Ipak, kaže, žao mu je što nije bilo više prestavnika iz Niša.

U neku ruku mi je drago, ali mi je više žao što sam bio jedini predstavnik Niša na Olimpijadi i nadam se da će u budućnosti, već u Parizu biti dosta više sportista koji će prestavljati ovaj grad - rekao je Ranđelović.

Dug put do olimpijske medalje i svetskog uspeha započeo je u niškom VK Nais bez koga, kaže, ne bi bilo ni njega, pa se nada boljim danima za svoj prvi klub.

Ja sam ovde proveo stvarno prelepe godine, bio sam od 17 godina ovde sa dosta trenera koji su me trenirali, kojima dugujem veliku zahvalnost. Sigurno da bez jakog vaterpolo kluba ne bi bilo ni mene, tako da se nadam da će ubuduće da se vrati na stare staze slave slave i da imamo jedan jak vaterpolo klub koji će nas predstavljati u Evropi i nadam se, u budućnosti, i nekog novog reprezentativca izbaciti - kaže reprezentativac.

Da bi se iznedrili neki novi šampioni, kaže, najbitniji su uslovi, a kako se u Srbiji vaterpolo dosta pojačao, potrebni su, objašnjava, finansijski uslovi da bi niški Vaterpolo klub bio respektabilan i u rangu sa velikim klubovima kao što su Novi Beograd, Zvezda i Radnički.

O lošoj situaciji njegovog matičnog kluba pričao je i sam predsednik Skupštine niškog kluba Milan Krstić, koji je podsetio da će u novoj sezoni veći deo tima činiti momci sa 16,17 godina, jer para za iskusnije igrače nema, a sa smanjenjem budžeta, i treneri mlađih kategorija napuštaju Klub.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da ovogodišnje smanjenje budžeta za sport ne znači da on neće biti povećan naredne godine i da su to morali da urade iz više razloga, ne navodeći kojih konkretno.

To smo morali da uradimo iz više razloga, ali vaterpolo klub je jedan od onih klubova koji jesu stožer sporta u Nišu. Našem vaterpolo klubu je prošle godine u novembru pomogla i država sa nekih 8,5 miliona, pomogli smo i mi, jer znamo da imamo zaista taletovanu decu, ali ne samo u vaterpolo klubu, nego gotovo u svim sportovima - kaže Sotirovski.

1629297029379 Mališanima koji su ga dočekali potpisao je lopte za vaterpolo; foto: T. T.Ona je niškom olimpijcu uručila poklon u ime Grada, a tokom dočeka, osim građana koji su se spontano okupili, bila je prisutna i grupa mališana sa vaterpolo loptama koje im je Ranđelović potpisao i sa kojim su bili u prilici da razgovaraju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    09:09 // 19. 8. 2021.

    Pa bi je i Nikola Karabatić. I on uzeo zlato :)

    • Smuk

      10:01 // 19. 8. 2021.

      @Vlada : Zlato su uzeli i neolimpijci iz SNS-a a mi "uzesmo" "Zlatno doba" !
      I crni 'lebac !

  • Srbenda

    05:41 // 19. 8. 2021.

    Sta reci a ne zaplakati.. Koju poruku poslati... Ovakvom sampionu skromni docek gradonacelnice... Kacar je to puno bolje radio...

  • Ivan

    00:13 // 19. 8. 2021.

    Meni iskreno nije žao.
    I da, previše pažnje se posvećuje sportu, koji više i nije sport nego biznis.

    • Ivana

      13:11 // 19. 8. 2021.

      Da si se bavio nekim sportom ,Ivane ,znao bi da je biznis daleko od vaterpola,rukometa,odbojke i drugih sportova sem fudbala i kosarke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: