Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 16. 12. 2016.

| Sport

Sava Ranđelović i Stefan Jović sportske ličnosti Niša

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Ranđelović (levo) je prvi put dobitnik prestižnog priznanja, dok je Jović (u sredini) to zvanje poneo i 2014. godine; foto: Vanja Keser

Zbog značajnog doprinosa istorijskom uspehu srpskog sporta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru vaterpolista Sava Ranđelović i košarkaš Stefan Jović proglašeni su od strane Sekcije sportskih novinara Niša za sportske ličnosti grada u 2016. godini.

Jednoglasnom odlukom žirija, kojeg pored sportskih novinara čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja “Sportista godine Niša”, po prvi put u 38 godina dvojica sportista podelila su nagradu.

Ranđelović, koji je karijeru počeo upravo u Vaterpolo klubu Niš, sa vaterpolo reprezentacijom osvojio je, u godini na izmaku, zlatne medalje na Olimpijskim igrama, Evropskom prvenstvu i u Svetskoj lligi, dok je Jović, inače prvi Nišlija koji je postao seniorski košarkaški reprezentativac naše zemlje, bio važan adut Srbije u pohodu na olimpijsko srebro u Riju.

Priznanje „Sportska ličnost godine Niša“ dodeljuje se značajnim sportistima, trenerima ili sportskim funkcionerima, bez obzira gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša. Ovu nagradu prethodnih godina su dobijali Ivan Miljković, Dragan Stojković-Piksi, Dejan-Rambo Petković, Stefan Jović, Andrija Živković, Nenad Manojlović, Svetislav Jovanović...

Savi i Stefanu nagrada će biti uručena na tradicionalnoj manifestaciji „Sportski bal“, 26. decembra uveče, u restoranu „EI Bolji život“, kada će biti saopštena imena nagrađenih i dodeljena priznanja i u ostalim kategorijama: „Sportista godine Niša“, „Najbolji mladi sportista godine“, „Najuspešniji sportski kolektiv godine“ i „Sportski novinar godine“, u kojima je jedinstveni žiri takođe obavio glasanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aUrus

    11:24 // 20. 12. 2016.

    Ko je ovaj Sava, nerealno !
    Bravo JOVICU !!!

  • Blackburn

    06:36 // 17. 12. 2016.

    Dokaz o propasti Niskog sporta!Nemamo sportistu koji nesto znaci u okvirima Srbije,a kamoli Evrope i Sveta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: