Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 9. 8. 2021.

| Sport

Sava Ranđelović opet olimpijski šampion, a njegov VK Nais u borbi da preživi

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Krstić-i-Ranđelović---VK-Nais
Hoće li Sava opet sa zlatom posetiti svoj klub?; Ilustracija; foto: VK Nais

Srbija je juče odbranila titulu olimpijskog pobednika u vaterpolu, a član reprezentacije je i Sava Ranđelović koji je svoje prve vaterpolo zaveslaje napravio u VK Nais. I pored činjenice da je niški klub iznedrio igrača koji je sa reprezentacijom osvojio 15 medalja, poslednjih meseci taj isti klub nalazi se u grčevitoj borbi da preživi. Po rečima ljudi iz VK Nais, u novoj sezoni će igrati momci sa 16, 17 godina, jer para za iskusnije igrače nema.

Punu deceniju je Sava bio član niškog kluba, da bi se onda preselio u ŽAK iz Kikinde, nakon čega je usledio prelazak u redove Crvene zvezde. Dobre igre krunisao je prleaskom u italijansku Brešu, a onda se seli u Mađarsku. Od 2017. do 2020. godine Ranđelović je nosio kapicu OSC Budimpešta, a sada je član Vašaša.

Reprezentativnu karijeru počeo je 2014. godine, od tada je sa timom Dejana Savića osvojio 5 medalja, a čak 12 su zlatne. Poslednja u nizu osvojena je juče, kada je u finalu Olimpijskog turnira savladana Grčka rezultatom 13:10.

Velikog Savinog uspeha sigurno ne bi bilo bez njegovog matičnog Naisa. Tu je sve počelo, a kakvo je stanje sada u niškom superligašu, uskoro može i da se sve završi. Prošlu godinu su nekako uspeli da izguraju, ali kako će celokupna situacija oko finansija, ali i takmičenja izgledati ne zna ni Milan Krstić, predsednik Skupštine niškog kluba.

Ja se iskreno nadam da ćemo mi uspeti nekako da se takmičimo u domaćem prvenstvu. Igrački kadar će činiti naša deca od 16, 17 godina. Srećom imamo njih. Mi nikome ništa ne dugujemo, ali za vaterpolo i sport u Nišu nema razumevanja. Stariji igrači su svi napustili klub, prepušteni smo sami sebi, nadamo se pomoći države - kaže Krstić.

Sa smanjenjem budžeta i treneri mlađih kategorija napuštaju klub, a kako sada stvari stoje, Sava Ranđelović će dugo čekati na svog naslednika. Ali ne zbog činjenice da u Nišu nema talenata, već zato što mladim igračima treba podrška onih starijih i iskusnijih. vaterpolisti naisa na prvom treningu, foto vk nais Stariji igrači i treneri napustli klub; Ilustracija; foto: Vaterpolo klub Nais

Kada nema para, onda i treneri odlaze, jer neće da rade za siću. Kako će ti igrači da postanu nešto ako budu ubedljivo gubili ili ako izađu na megdan jednom Mandiću. Njima je potrebna podrška starijih igrača, trenera, što mi u ovom trenutku nemamo - nastavlja Krstić.

VK Nais, ukoliko bude regionalne lige se tamo sigurno neće takmičiti, a s obzirom da su skoro svi reprezentativci od nedavno članovi srpskih superligaša, opstanak ove godine će za Nais biti praktično pa nemoguća misija.

Početak prirpema zakazan je za 15. avgust, a ko će sa klupe predvoditi Nišlije još uvek se ne zna. Iz kluba se nadaju da će trenersku ulogu preuzeti neko od starijih igrača koji su završlili karijeru, ali ako se to ne desi, ostaće priča o trećem gradu u Srbiji po veličini koji je dopustio da Niš nestane sa sportske mape.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ,,Nais" ga iznedrio?

    16:05 // 11. 8. 2021.

    Roditelji su ga iznedrili i finansirali. TAČKA.

  • BATA

    16:43 // 10. 8. 2021.

    Bravo za Savu,od 5 osvojenih medalja 12 je zlatnih.Ipak je znaci on cudo,neka se vrati i klub ce se izvuci,pojavice se novci.
    Ma uvek je bilo tako,ko ima daj mu.Radicki ima sponzora ali sluzi za pranje para,evo poslednje Lalatovic.Vaterpolo je kao i plivanje neprofitabilan sport,nema veze sto je bazican.Vlast nece ni vodu da uvede ljudima ako nema licne koristi.Nepismenjakovici vode ovu zemlju.

  • Зоран Васиљевић

    13:00 // 10. 8. 2021.

    Професионални клуб ФК Раднички добије као помоћ од града више новца него сви остали мањи и углавном аматерски клубови који у својим спортовима имају далеко веће успехе него килави Раднички у фудбалу. Истовремено Раднички не намирује своја дуговања. Што зараде немају намеру да дају за покривање дугова уз речи "то је наш новац". Ако сте професионалци, онда марш са градске буџетске сисе.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: