Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Savez za rekreativni sport Niš

 • pogleda-na-rtanj

  Sa akcijom "Svi u prirodu" na Ozren i Rtanj

  Ljubitelji rekreacije moći će i ovu nedelju, 30. jun da provedu na izletu sa akcijom "Svi u prirodu", koja kao i pretprošlog vikenda vodi na Ozren, samo je aktivnost ovog puta obogaćena planinom Rtanj.

  detaljnije
 • Vodopad Tupavica

  Akcija "Svi u prirodu" vodi na vodopad Tupavica

  Čuven po svojoj lepoti, crvenim stenama i visini od 25 metara, vodopad Tupavica “ugostiće” sve one koji odluče da se u nedelju, 23. juna priključe akciji "Svi u prirodu" i provedu sportsko-rekreativni dan na Staroj planini.

  detaljnije
 • Ozren

  Akcija "Svi u prirodu" vodi na Ozren

  Jedna od najšumovitijih planina u Srbiji biće odredište akcije "Svi u prirodu" koja se održava u nedelju, 16. juna. Pešačka tura vodiće do Ozrena, na njemu su zaplanirane sportsko-rekreativne aktivnosti, a aktivnosti mogu se priključiti svi zainteresovani.

  detaljnije
 • Regata

  Rafting kroz Sićevačku klisuru za Nišlije

  Svi koji bi da nedelju, 14. april, provedu na Nišavi, upoznajući lepote Sićevačke klisure i slušajući o njoj, a sve “začinjeno” sa malo adrenalina koji pruža svaki rafting, mogu se prijaviti niškom Savezu za rekreativni sport.

  (3) detaljnije
 • Kopaonik

  Zimski dan za Nišlije na Kopaoniku

  I ove nedelje, u sklopu akcije "Svi na sneg", Nišlije će imati priliku da uživaju u prirodi srpskih planina, a u nedelju 24. marta destinacija je nacionalni park i najveći planinski masiv u Srbiji - Kopaonik.

  detaljnije
 • Babin zub

  Akcija “Svi na sneg”, u nedelju organizovano na Babin zub

  Sve Nišlije koje bi da pešače po predelu bogatom jezerima, vodopadima i izvorima ili iskoriste period pred dolazak proleća za aktivnosti na snegu, mogu na akciju “Svi na sneg”, koja se održava u nedelju, 3. marta na Babinom zubu.

  (1) detaljnije
 • foto: Igor Đorđević

  U nedelju rekreacija na kanjonu reke Jerme

  U nastavku akcije "Svi u prirodu" zainteresovani građani mogu u nedelju, 7. oktobra da, kako kažu u Savezu za rekreativni sport Niša, provedu lep sportsko-rekreativni dan na destinaciji kanjon reke Jerme.

  (1) detaljnije
 • Kopaonik

  Jednodnevni izlet na Kopaonik za Nišlije

  I ove nedelje, 30. septembra, Nišlije će putem akcije "Svi u prirodu" moći da provedu sportsko-rekreativni dan u prirodi. Ovog puta destinacija je nacionalni park i najveći planinski masiv u Srbiji - Kopaonik, poznat i kao Srebrna planina.

  detaljnije
 • Ribarska banja

  U Ribarsku Banju sa akcijom "Svi u prirodu"

  Sportsko-rekreativni dan na čistom vazduhu, po kome je poznata Ribarska Banja, moći će da provedu sve Nišlije koje se odluče da u nedelju, 23. septembra krenu na akciju "Svi u prirodu".

  detaljnije
 • rtanj

  Ozren, Rtanj i Sokobanja odredišta akcije "Svi u prirodu"

  Između napornije pešačke ture na Šiljak, najviši vrh Rtnja, i rekreativne do Ozrena, moći će da biraju oni koji odluče da ove nedelje, 16. septembra krenu na akciju “Svi u prirodu”. Ostatak dana rezervisan je za sportsko-rekreativne aktivnosti u Sokobanji.

  detaljnije
 • Babin zub

  U akciji “Svi u prirodu” do vodopada i vrha Stare planine

  Selo Temska, Selo Temska, vodopad Bigar i vrh Babin zub destinacije su na koje zainteresovani mogu otići u nedelju 2. septembra ukoliko se priključe akciji “Svi u prirodu”.

  detaljnije
 • Krajkovačko jezero

  Do Malog Jastrepca i Krajkovačkog jezera sa akcijom "Svi u prirodu"

  Pešačka tura do Taktove zemunice, za koju se vezuje priča o tome kako su se u njoj partizani krili za vreme Drugog svetskog rata, zatim do izletišta Jasenove vode, a onda i Krajkovačkog jezera, destinacije su na koje vodi akcija “Svi u prirodu” u nedelju, 29. jula.

  (5) detaljnije
 • Hrast-Divljana-foto-JV

  Akcija “Svi u prirodu” vodi u Divljanu i na jahanje

  Pešačenje do manastira Svetog Dimitrija i Starog hrasta u naselju Divljana, nedaleko od Bele Palanke, a onda i jahanje u Konjičkom klubu Čegar, aktivnosti su koje očekuju izletnike u nedelju, 22. jula u okviru akcije “Svi u prirodu”.

  detaljnije
 • Vodopad Tupavica

  Izlet i gledanje finala Svetskog prvenstva na vodopadu Tupavica

  Po mnogima jedan od najlepših vodopada u Srbiji Tupavica, smešten na Staroj planini, mesto je koje će u nedelju, 15. jula moći da posete svi zainteresovani u sklopu akcije “Svi u prirodu”. Kako će se tokom izleta igrati finale Svetskog prvenstva u fudbalu, u Savezu za rekreativni sport Niša kažu da je obezbeđeno i gledanje ovog meča.

  (1) detaljnije
 • Vrmdža

  Akcija “Svi u prirodu” na Vrmdžanskom jezeru

  Poznato po prelepoj prirodi, ali i mitskom čudovištu koje niko nije video ali kruže priče da postoji, Vrmdžansko jezero je česta “meta” turista. Nišlije će imati prilike da posete i ovo jezero i obližnju Sokobanju u nedelju, 1. jula, u sklopu akcije “Svi u prirodu”.

  detaljnije
 • babin zub

  Akcija "Svi na sneg" opet na Babinom zubu

  Pešačka tura i sportsko-rekreativne aktivnosti na snegu biće organizovane u nedelju, 18. marta na Babinom zubu, jednom od vrhova Stare planine, u okviru akcije "Svi na sneg", najavljuju iz Saveza za rekreativni sport Niša.

  detaljnije
 • Opet na Babin zub; foto: Wikimedia Commons

  Akcija “Svi na sneg” na Babinom zubu

  Zimski sportsko-rekreativni dan na Babinom zubu, jednom od vrhova Stare planine, imaće prilike da provedu svi zainteresovani u nedelju, 11. marta. Izlet je u sklopu akcije “Svi na sneg”, koji organizuje Savez za rekreativni sport Niša.

  detaljnije
 • Kopaonik

  Za vikend jednodnevni izlet do Kopaonika sa polaskom iz Niša

  Srebrna i Sunčana planina neki su od nadimaka Kopaonika, što dovoljno govori o karakteristikama ovog nacionalnog parka, a Nišlije će u nedelju, 5. novembra, u okviru akcije “Svi u prirodu” imati šansu da je posete i pritom se posvete rekreaciji, jer je u ovaj jednodnevni izlet uključena i pešačka tura.

  (2) detaljnije
 • Ribarska banja

  Jednodnevni izlet u Ribarsku Banju, poznatu po čistoj vodi i vazduhu

  Kako se nalazi na obroncima Jastrebca, Ribarska Banja poznata je kao oaza čistog vazduha, kako kažu na sajtu ovog mesta, ali i da ima toliko kvalitetnu vodu, da su je posećivali gotovo svi srpski kraljevi, zbog čega je i poznata kao “kraljevska banja”. Upravo tamo akcija “Svi u prirodu” vodi Nišlije u nedelju, 29. oktobra, a polazak je zakazan za 7 sati.

  detaljnije
 • Vodopad Tupavica

  Izlet do živopisnog kanjona i vodopada nedaleko od Pirota

  Po mnogima jedan od najlepših vodopada u Srbiji Tupavica, kao i neobični kanjon Rosomače, čije litice obrazuju rupe, koje podsećaju na lonce, biće destinacije u kojima će svi ljubitelji prirode i rekreacije moći da uživaju u nedelju, 22. oktobra. Kako kažu u Savezu za rekreativni sport Niš, polazak na ovaj izlet je u 7 sati, sa autobuskog stajališta kod glavnog ulaza u Tvrđavu.

  detaljnije