Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 28. 11. 2019.

| Sport

Sedam medalja za niške gimnastičare u Kupu, sledi Prvenstvo Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Gimnastički klub Niš
Takmičenje se održalo u Novom Sadu; foto: Gimnastički klub Niš

Iako oštećeni povredom Petra Veličkovića, gimnastičari Niša u 2. kolu Kupa osvojili su 7 medalja, od čega su 3 bile zlatne - i to na tri različite sprave. Ovo je bila odlična uvertira za Prvenstvo Srbije, za koje u niškom klubu kažu da je najznačajnije u sezoni.

Miloš Paunović osvojio je prvo mesto na krugovima, drugo na konju sa hvataljkama i treće na razboju. Dušanu Đorđeviću je nastup na parteru doneo najviše pobedničko postolje, dok je na krugovima i preskoku bio treći.

Petar Veličković bio je najbolji na konju sa hvataljkama, što je ujedno bila i jedina disciplina u kojoj se nadmetao, zbog nedovoljno zalečene povrede. Zato ekipno klub nije uspeo da pruži svoj maksimum, smatra trener Saša Veličković.

Uprkos hendikepu, potvrdili smo i ove godine da je naša seniorska muška ekipa u samom vrhu srpske sportske gimnastike. Ako na šest sprava imate tri pobednika, onda ste svakako klub za respekt. To je značajno ohrabrenje pred najvažnije takmičenje u sezoni, prvenstvo Srbije u apsolutnoj kategoriji – kaže Veličković.


I niški pioniri se vratili na republičku scenu, medalje i za Prokupčane i Piroćance

U Novom Sadu održano je i finale Pionirske lige u gimnastici, koje okuplja najboljih 8 na svakoj od 6 sprava, prema rezultatima dva kola lige. Nišlije su se vratile na republičku scenu nakon mnogo godina, ističe trener Milan Mitrović, pošto je Nemanja Marjanović osvojio srebro na konju sa hvataljkama, a bronzu na preskoku.

Nemanja je uoči takmičenja povredio ruku i desetak minuta pre početka nismo znali da li će nastupati. Stegnuo je zube i osvojio dve medalje! Za nagradu, on i dve godine stariji Sergej Cvetković nastupiće 9. decembra u Novom Sadu na svom prvom međunarodnom takmičenju, tek da dodirnu Evropu – kaže Mitrović.

Pirotski Soko osvojio je čak 6 bronzanih odličja u konkurenciji 14-godišnjaka - tri Nemanja Manić, dve Mihajlo Milošević i jednu Andrija Petrović.

Topličanin se u Prokuplje vraća sa pet medalja - jednom srebrnom i četiri bronzane. 8-godišnji Pavle Veselinović bio je drugi na krugovima, a treći na konju sa hvataljkama, a njegov vršnjak Teodor Tasković treći na vratilu. U konkurenciji 12-godišnjaka boje Topličanina branio je Uroš Grujić, koji je osvojio bronze na konju sa hvataljkama i razboju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: