Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 1. 7. 2023.

| Sport

Šef struke Radničkog u "15 minuta": Nije bilo discipline, ali to se menja

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti

"Koliko god ja bio ovde, pet meseci ili pet godina, želim da se radi disciplinovano", rekao je Nikola Trajković, novi šef stručnog štaba Radničkog iz Niša, u emisiji "15 minuta". Ranije, dodaje, nije bilo disicipline, ali će se to promeniti. Trener "Reala sa Nišave" pričao je i o pripremama, igračima, uslovima za rad, ali i svom iskustvu ranije i sada u Radničkom.

nikola trajkovic, radnicki, 15 minuta, foto jv "Rano je za planove za prvenstvo"; foto: Južne vesti Skoro dve nedelje od početka priprema i upoznavanja sa timom novi šef stručnog štaba Nišlija Nikola Trajković pričao je o dosadašnjem radu:

Bitno je da kažem da se vidi pomak u odnosu prema treningu, klubu. mislim da smo na pravom putu. Rano je da se priča o planovima za prvenstvo jer smo u ranoj fazi pripremnog perioda, kada se radi mnogo na fizičkom aspektu. Ne možemo sada u svakom momentu da razmišljamo o taktičkom aspektu. U svemu ima pomaka, pokušavamo da nametnemo naše principe i to nam uspeva - rekao je Trajković.

U klub su tokom letnjeg prelaznog roka dosad stigli Vasilije Bakić, Pavle Ivelja, Milorad Stajić, Jakob Abusa, Aleksandar Vojnović, Vanja Ilić i Đuro Zec, a želja je bar još jedan igrač.

Voleo bih da pojačamo konkurenciju bonusa. Voleo bih da dovedemo mladog igrača koji je dovoljno kvalitetan da konkuriše u prvom timu. Da ne dođemo u situaciju da mlad igrač mora da igra, a nije dovoljno kvalitetan. Radi se se na dovođenju igrača koji može da odgovori izazovima sa četiri i tri otpozadi i na desnoj strani. Neka pozicija beka - rekao je Trajković.

Synced Sequence.00_13_25_47.Still001 Nikola Trajković, gost emisije "15 minuta"; foto: Južne vesti Statistika kompanije OPTA pokazala je da je Radnički bio tim sa najvećim brojem načinjenih faulova (620 prekršaja) i sa najviše crvenih karona (10), aprimio je i najviše golova iz penala (13). Takva statistika će, kaže Trajković, promeniti.

Dok sam radio u Malmeu sa najsavremenijim programima uradili su mi analizu Radničkog. Bilo je velikog potencijala u ofanzivnom smislu, bilo je mnogo defanzivnih propusta. Za nekog trenera koji se bavi tim poslom najlakše se reši problem defanzive. Sve što je vezano za defanzivu, vezano je za principe, kako branimo te prostore i za disciplinu. Nije bilo discipline. Treba biti pošten. Radio je ko je šta hteo - rekao je šef struke.

Onda je nastavio:

To se neće ponoviti. Koliko ja bio ovde, pet meseci ili pet godina, želim da se radi disciplinovano. Da taj podatak da je 47% šansi pravljeno iz pozicione odbrane gde smo već namešteni u bloku, ne sme da se dešava. Prekidi, ofanzivni i defanzivni, radnički je bio ubedljivo najgori u ligi. To su stvari koje moraju i koje ću ja sigurno rešiti - dodao je Trajković.

Ekipa je otišla u Bugarsku gde će u Banskom provesti 10 dana i odraditi deo priprema, a očekivanja šefa stručnog od tog dela, o planovima do početka sezone, trenutnom stanju i uslovima pogledajte u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alo

    15:58 // 5. 7. 2023.

    Ajde bre to prošlo pre 40 godina bilo bitno je gde smo sada i budućnost kluba!

  • Pailula

    02:44 // 4. 7. 2023.

    To-nčev, da li čuješ? To mora da se menja. Da li na tebe misli?

  • Milorad

    18:26 // 2. 7. 2023.

    Šef struke je jaka reč za ovog momka trenera početnika!trebalo je prvo da mu se da Car Konstantin pa ako se pokaže mozda da jednog dana podtane trener u Super ligi..

    • Var tehnolog

      19:38 // 2. 7. 2023.

      Pa,jes kad bi iz Cara bili ludi, anonimusu da daju tim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: