Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sekcija sportskih novinara Nisa

  • dragan gaga panajotovic

    Dragan Panajotović najbolji sportski novinar Niša

    Urednik MVP portala, saradnik više niških medija, Dragan Gaga Panajotović izabran je za najboljeg sportskog novinara u Nišu u izboru Sekcije sportskih novinara, njegovih kolega. Kaže da ovaj posao ne radi zbog nagrada, ali da mu priznanje mnogo znači. Najveći deo njegovog angažovanja vezan je za košarku koja u Nišu nije na nivou koji zaslužuje ovaj grad, kaže, ali veruje da će doći i vreme uspeha ovog sporta.

    (3) detaljnije
  • IMG_20231212_181159

    Džudista najbolji sportista Niša, Kinezis najbolji klub

    Borac Džudo kluba Kinezis Igor Vračar, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, izabran je za sportistu godine Niša u izboru Sekcije sportskih novinara ovog grada. Za najuspešniji kolektiv izabran je njegov Kinezis, a najbolji mladi sportista je Anastasija Cvetković, takmičarka Teniske akademije Živković. Sportska ličnost je Miodrag Perunović, selektor evropskih šampiona u šahu, a "sportski Gran pri" pripao je Stefanu Joviću, srebrnom košarkašu na Svetskom prvenstvu u Manili.

    (1) detaljnije
  • Stefanovic, Vračar i Đorđević

    Streličar, džudista i gimnastičar u najužem izboru za sportistu godine Niša

    Tradicionalno, 45. put u svojoj istoriji, Sekcija sportskih novinara Niša proglasiće najbolje u niškom sportu, a za priznanje "Sportista godina" konkurišu takmičar Streličarskog kluba Niš Mihajlo Stefanović, džudista Kinezisa Igor Vračar i predstavnik Gimnastičkog kluba Niš Dušan Đorđević. U najužem izboru za mladog sportistu su teniserka Anastasija Cvetković, strelkinja Ljiljana Cvetković i tekvondoistkinja Teodora Jovanović, a u konkurenciji kolektiva Streljački klub Niš 1881, Streličarski klub Niš i Džudo klub Kinezis.

    detaljnije
  • Miodrag Perunović i Stefan Jović

    Selektor evropskih šampiona sportska ličnost Niša, Stefanu Joviću "Gran pri"

    Selektor muške šahovske reprezentacije Srbije koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, Nišlija Miodrag Perunović, dobiće nagradu "Sportska ličnost godine Niša" koju dodelje Sekcija sportskih novinara Niša. Nagradu "Sportski Gran pri Niša" dobiće Stefan Jović koji je sa košarkaškom reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili.

    (5) detaljnije
  • Sa jučerašnje dodele nagrada; Fejsbuk stranica "Dragana Sotirovski - Dragana Sotirovski Zvanična stranica"

    Paralelni izbor sportiste godine Niša u režiji gradonačelnice Sotirovski

    Umesto jednog izbora sportiste godine, Niš od juče ima dva, jer gradonačelnica Dragana Sotirovski objašnjava da Gradsko veće treba da ima kontrolu nad konačnim izborom, a ne da ga donose ljudi iz struke - Sekcija sportskih novinara, koja nagradu dodeljuje od 1979. godine. Skupština Grada juče je preinačila odluku od 2012. godine iz vremena mandata Zorana Perišića da je izbor Sekcije automatski i izbor Grada, pa je gradonačelnica sinoć proglasila najbolje na "svom događaju". Iz Sekcije se žale na plagijat i prisvajanje tradicije, uz komentar - "preživeli smo sve nepogode, prezivećemo i ovu, makar ostavila teže posledice po grad od svih prethodnih". U oba izbora, pobedio isti sportista.

    (22) detaljnije
  • 44 Izbor sportiste godine Nisa, foto jv Jelena Misic 15

    Kajakaš Marko Đorđević najbolji sportista Niša za 2022. godinu

    Pod oblacima i kišom u parku Svetog Save u Nišu održan je 44. Izbor sportsite Niša, a priznanje najboljeg primio je Marko Đorđević, član Kajak-kanu klub Gusar. Za najbolji kolektiv, prema mišljenju žirija koji čine legende, dosadašnji dobitnici nagrade "Najbolji sportista Niša" i sportski novinari, članovi Sekcije sportskih novinara Niša, izabran je Fudbalski klub Radnički, a najbolji mladi sportista je Mihajlo Stefanović, takmičar Streličarskog kluba Niš.

    (1) detaljnije
  • dobitnici sportski bal 2021, foto jv vanja keser

    Počele prijave za najbolje sportiste, mlade sportiste i klubove u Nišu

    Izbor sportiste godine Niša krajem ove godine biće održan 44. put, a sportske organizacije i pojedinci mogu da dostave rezultate za koje smatraju da mogu ući u konkurenciju za neko od tradicionalnih priznanja - "Sportista godine Niša", "Najbolji mladi sportista", "Najuspešniji sportski kolektiv" ili "Sportska ličnost godine". Žiri, sastavljen od članova Sekcije sportskih novinara Niša i dosadašnjih dobitnika nagrade "Najbolji sportista", odabraće najbolje u 2022. godini.

    detaljnije
  • VAK_7208

    Staša Gejo četvrti put najbolji sportista Niša, Piksi sportska ličnost

    Drugi put uzastopno, četvrti put ukupno, Staša Gejo je najbolji sportista Niša, odlučio je žiri na Izboru sportiste godine Niša. Za najbolji kolektiv izabran Džudo klub Kinezis, a najbolji mladi sportista je njegov izdanak Igor Vračar. Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije, primio je nagradu "Sportska ličnost Niša", a zlatni vaterpolista Sava Ranđelović prvi "Sportski Gran pri".

    (14) detaljnije
  • Staša Gejo, Miroslav Kocić, Andrija Stanković

    Gejo, Kocić i Stanković u najužem izboru za najboljeg sportistu Niša

    Da li će za najboljeg sportistu Niša u 2021. godini biti izabrana Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš , Miroslav Kocić, prošlosezonski kapiten Rukometnog kluba Železničara ili karatista kluba Elid Andrija Stanković, biće poznato u sredu, 22. decembra na tradicionalnom Izboru sportiste godine.

    (7) detaljnije
  • piksi

    Piksi sportska ličnost Niša, Savi Ranđeloviću Gran pri

    Žiri Sekcije sportskih novinara Niša, koji pored sportskih novinara čine i dosadašnji dobitnici nagrade za najboljeg sportistu ovog grada, odlučio je da nagradu „Sportska ličnost godine Niša“ za 2021. godinu dodeli Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije, a novoustanovljenu nagradu „Sportski Gran pri Niša“ Savi Ranđeloviću, vaterpolisti Srbije.

    (10) detaljnije
  • Sava Randjelovic i Stefan Jovic Sportski bal 2019 Nis foto Sekcija sportskih novinara Nisa

    Pripreme za Izbor sportiste Niša u toku, ove godine bez velike proslave

    Ko će biti najbolji sportista Niša u 2021. godini u kojoj niški sport proživljava krizu, biće poznato 22. decembra za kada je zakazan Izbor sportiste godine. Zbog pandemije neće biti uobičajenog "Sportskog bala", ali iz Sekcije sportskih novinara kažu da će očuvati tradiciju dugu preko četiri decenije. Predstavnici klubova mogu do 26. novembra dostaviti rezultate svojih takmičara koji mogu da konkurišu za neko od četiri priznanja.

    (4) detaljnije
  • dušan jocić

    Nišlija Dušan Jocić najbolji sportski novinar godine u pisanim medijima u Srbiji

    Nagradu za najboljeg sportskog novinara 2020. godine u Srbiji u pisanim medijima - "Zlatno pero", koju tradicionalno dodeljuje Udruženje sportskih novinara Srbije, dobio je Nišlija Dušan Jocić, urednik sportske rubrike Narodnih novina.

    (7) detaljnije
  • stasa gejo, vrh 2 foto printscreen youtube

    Staša Gejo treći put najbolja sportistkinja Niša

    Treći put u svojoj karijeri, posle 2017. i 2018. godine, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo proglašena je za najbolju u 42. Izboru sportiste Niša. Za najbolji sportski kolektiv izabran je Odbojkaški klub Niš, a za mladog sportisu Iva Petrović, takmičarka Tekvondo kluba Asteriks. Nije bilo tradicionalnog Sportskog bala, zbog epidemiološke situacije, pa su nagrade podeljene pred TV kamerama u prenosu na RTV Belle Amie.

    (6) detaljnije
  • Staša Gejo, Nemanja Milić, Dušan Đorđević

    Izbor sportiste Niša: Staša, Nemanja ili Dušan?

    U najužoj konkurenciji za najboljeg sportistu Niša u 2020. godini su Staša Gejo, članica PAEK Niš, džudista Kinezisa Nemanja Milić i Dušan Đorđević, takmičar Gimnastičkog kluba Niš. Tradicionalna manifestacija Izbor sportsite godine Niša, koja traje 42 godine, ove godine, zbog epidemiološke situacije, neće biti u vidu Sportskog bala već će nagrade najboljim sportistima, mladim sportistima i sportskim kolektivima biti dodeljene večeras od 21 sat u studiju i uz prenos na RTV Belle Amie.

    (7) detaljnije
  • Staša gejo

    Ove godine bez "Sportskog bala", ali biće dodeljena priznanja za najbolje u niškom sportu

    Izbor sportiste godine Niša biće održan 42. godinu zaredom, ali neće biti tradicionalne manifestacije "Sportski bal" zbog epidemiološke situacije. Klubovi i udruženja imaju rok da pošalju ovogodišnje rezultate do 9. decembra.

    (1) detaljnije
  • Aleksandar_Nikolić_1

    O borbi protiv leukemije godinu i po dana posle izlečenja - pobeda i kad nisi favorit

    I u najpopularnijem timskom sportu, on na koš baca sam jer u društvu ne sme. Sportski novinar iz Niša Aleksandar Nikolić posle transplantacije matičnih ćelija koštane srži imunitet gradi od nule, pa je na oprez, na kakav je zbog pandemije sada prinuđen ceo svet, već navikao. Odgovoran i vedrog duha, ali ne uplašen – takav je bio i tokom bolničkih izolacija, pa čak i u trenucima kada su lekari izlečenju davali šansu od samo 10 odsto.

    (3) detaljnije
  • aca nikolic, sportski bal, foto jv vanja keser

    Najbolji sportski novinar Niša novčanu nagradu prosledio "Banci dobročinstva"

    Novčanu nagradu od 36.000 dinara koju je dobio uz nagradu za najboljeg sportskog novinara Niša, Aleksandar Nikolić je prosledio "Banci dobročinstva" jer, kako kaže, jako dobro zna koliko je novca potrebno za lečenje u inostranstvu i kakav je osećaj kada na svakih nekoliko sati proveravaš koliko je poruka poslato ili para uplaćeno na račun fondacije.

    (5) detaljnije
  • haskic, spasic i nurkic

    Haskić, Nurkić i Spasić u najužem izboru za najboljeg sportistu Niša

    Da li će nagradu za najboljeg sportistu Niša u ovoj godini dobiti najbolji strelac fudbalske Superlige Nermin Haskić, igrač Radničkog, Filip Nurkić, seniorski prvak Srbije i član Džudo kluba Kinezis ili Đorđe Spasić, levo krilo Rukometnog kluba Železničar koji je bio treći, biće poznato u sredu, 25. decembra na 41. Sportskom balu. U najužem izboru za kolektiv godine su Radnički, ŽRK Naisa i Kinezis, a za najboljeg mladog sportistu kik-bokser Vladimir Pavlović, džudista Nemanja Milić i plivač Andrija Petković.

    (7) detaljnije
  • aleksandar Nikolic

    Borio se sa leukemijom i pisao - sportski tekst iz bolnice doneo mu nagradu najboljeg novinara

    Tekst "'Neprijatelj' pred vratima" o susretu sa nekadašnjim turskim košarkašem Keremom Tunčerijem u bolnici u Istanbulu i životnoj borbi protiv leukemije, doneo je mladom niškom novinaru Aleksandru Nikoliću nagradu za najboljeg sportskog novinara Niša. Nikolić kaže da mu je čast što je priznanje dobio od kolega "uz čije savete i kritike je stasavao kao novinar i koji su bili konstantna podrška i motivacija u životnoj borbi koju je vodio".

    detaljnije
  • steva, nikola i staša

    Izbor sportiste Niša: Stevan, Nikola ili Staša?

    U najužem izboru za nagradu "Sportista godine Niša", koja će se 20. decembra dodeliti jubilarni 40. put, nalaze se rukometaš Železničara Stevan Sretenović, Nikola Stefanović, član Streličarskog kluba Niš i sportska penjačica Staša Gejo, prošlogodišnji laureat. U izboru za najbolji kolektiv su Naisa, Železničar i Radnički.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: