Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:58, 14. 1. 2011.

| Sport

Sekcija sportskih novinara uručila nagradu Piksiju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Sekcija sportskih novinara Niša naknadno je uručila nagradu Sportska ličnost godine Draganu Stojkoviću Piksiju. Zbog obaveza u Japanu, Stojković nije mogao da prisustvuje dodeli na Sportskom balu.

Piksi je ove sezone osvojio titulu Japana kao trener Nagoje, kojoj je to prva titula u Džej ligi u istoriji.

- Prošla godina je bila mnogo značajna za mene i ima emotivni karakter. Doživeo sam satisfakciju kao trener i ostvario sam istorijski uspeh za Nagoju. Ponosan sam da svoj grad reprezentujem na najbolji mogući način. Ponosan sam što sam Nišlija i što potičem iz ovog kraja – rekao je Dragan Stojković.

Prijem za Stojkovića je organizovan u Gradskoj kući, a gradonačelnik Niša je tom prilikom uručio zlatnike nekadašnjem igraču Radničkog. Takođe, gradonačelnik je uručio statue i novinarima Dušanu Markoviću i Tomislavu Todoroviću, koji su krajem prošle godine dobili priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije.

Piski je karijeru počeo u niškom Radničkom, a 1986. godine je otišao u Crvenu zvezdu gde je bio i kapiten. Karijeru je nastavio u Olimpiku iz Marseja, Veroni, pa opet u Olimpiku. Fudbalsku karijeru je završio u japanskoj Nagoji 2001. godine.

- Žao mi je što se Radnički nalazi u ovoj situaciji u kojoj je. Očekujem da se sve vrati na svoje mesto. Stanje u srpskom fudbalu nije dobro, ni po kvalitetu ni infrastrukturi ni po drugim elementima. Imali smo velika očekivanja od reprezentacije na Svetskom prvenstvu, pa je usledio pad zbog rezultata. Bilo je dosta ružnog, ali biće bolje – rekao je osvajač olimpijske bronze.

Uvek voli da se vrati u svoj rodni grad, a rekao je i da Niš uvek nosi u svom srcu.

- Radnički se ne zaboravlja. Volim da dođem u Niš, uželeo sam se porodice i prijatelja ovde. Niš je dosta napredovao, dosta je čistiji i mnogo se izgradilo. Grad je napredniji iz dana u dan – dodao je Piksi.

Piksi je rekao da prati zbivanja u srpskom fubalu i u Nišu, ali da još nema nameru da se vrati ovde.

- Ne vidim se na mestu selektora reprezentacije. To mesto je popunjeno, a i ja imam svoj posao – rekao je Piksi.

Na kraju, otkrio je tajnu gola koji je kao trener postigao sa klupe.

- Tajna je u cipelama – rekao je u šali Dragan Stojković Piksi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa

    14:15 // 15. 1. 2011.

    Piksi,care

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: