Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:59, 28. 8. 2020.

| Sport

Seminar za mlade trenere u okviru "Otvorene zabavne škole fudbala" u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
fudbal
Učesnici škole fudbala pohađaju seminar za trenere; Foto: Lj. M.

Budući mladi treneri iz Prokuplja, Pirota, Babušnice, Knjaževca i Zaječara, naredna 4 dana provešće na pomoćnim terenima u Prokuplju gde će pohađati seminar za trenere, koji se organizuje u okviru Otvorene zabavne škole fudbala. Treneri će učiti praktičan i teoretski rad sa decom, a zbog pandemije virusa korona, u teoretskom delu imaće organizovanu onlajn nastavu, gde će svoja iskustva razmenjivati treneri iz desetak zemalja Evrope.

Lider "Otvorene zabavne škole fudbala" Valentina Radić kaže da se radi o 30 dečaka i devojčica koji su prethodnih godina bili redovni učesnici ove manifestacije .

Cilj ovog seminara je da se poveća broj mladih trenera, koji su prethodnih 13 godina bili redovni učesnici manifestacije, a sada stasali da i sami učestvuju u edukaciju mališana. Kroz "Otvorenu školu fudbala" samo u Prokuplju i Topličkom okrugu je prošlo više hiljada mališana uzrasta od 6 do 11 godina, a 5 njih su sada učesnici seminara i sa drugarima iz ostalih gradova spremni da napreduju i u budućnosti svoje znanje prenose na mlađe generacije – kaže lider škole Valentina Radić

Ideja projekta “Otvorene zabavne škole fudbala” koju Prokuplje ali i gradovi širom Srbije organizuju u saradnji sa istoimenom danskom neprofitnom organizacijom OFFS je pre svega druženje dece kroz razne sportske igre i aktivnosti kako bi se od malih nogu usmerili ka zdravom načinu života,

Projekat je otvoren za sve, bez obzira na nacionalnost, religiju, pol, a polaznici osim što na terenu započinju prve fudbalske korake kroz igru i zabavu uče i jačaju timski duh i osećaj fer pleja, stiču razne veštine i sposobnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: