Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 4. 4. 2021.

| Sport

Seniori i mlađe kategorije karatista Elida osvojili devet medalja

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Karate klub ELID
Novi uspesi Karate kluba Elid; Foto: KK Elid

U Čačku i Beogradu su protekla dva vikenda održana Prvenstva Srbije u karateu u seniorskoj konkurenciji i za mlađe kategorije. Seniori Elida su u Čačku osvojili dve zlatne medalje u pojedniačnoj i ekipnoj konkurenciji, dok su se u Beogradu juče mladi karatisti ovog kluba okitili sa sedam odličja.

1617528147526 Foto: KK ElidProšle nedelje, 28. marta u Čačku su se za najviši plasman borili seniori klubova iz cele Srbije, a niški klub Elid se sa Prvenstva Srbije vratio sa dve najsjanije medalje.

U pojedinačnoj konkurenciji, prvi put u karijeri do zlatne medalje je stigao Andrija Stanković. On je pobedio u sva četiri meča i došao do naslova prvaka Srbije. Zlatna medalja pripala je i kata timu Elida koji je u sastavu Andrija Stanković, Dimitrije Ristić i Lazar Rajović po treći put došao do najvišeg stepenika na pobedničkom postolju.

Zapažene rezultate postigli su i najmlađi takmičari Elida, koji su juče u beogradskoj hali "Ranko Žeravica" osvojili čak 7 medalja u takmičenju poletaraca, pionira i mladih nada. 1617528161023 Foto: KK Elid

U kategoriji nade muške kate za takmičare rođene 2008. godine Dimitrije Atanacković je osvojio prvo mesto, drugi je bio Mladen Stojanović, dok su njih dvojica u kata timu sa Lazarom Pavlovićem osvojili treće mesto u ekipnoj konkurenciji, a Lazar je i u kategoriji pionira osvojio bronzanu medalju. Dora Rajković bila je druga u takmičenju mladih nada u ženskoj konkurenciji, a u takmičenju poletarki Anika Pejčić je osvojila treće mesto. Sa medaljom u Niš se vratio i Aleksa Mijalković koji je u konkurenciji pionira za 2011. godište zauzeo treću poziciju.

Ovim uspesima Karate klub Elid je još jednom dokazao dominaciju na nivou države, ali i da srpski i niški karate ne mora da brine za svoju budućnost.

1617528154135 Foto: KK Elid

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    19:44 // 4. 4. 2021.

    Bravo Radoše, ovo je i tvoj uspeh.

  • Mara

    13:16 // 4. 4. 2021.

    svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: