Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 21. 6. 2019.

| Sport

Serafimović još jednu sezonu na klupi Naisa

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais vaterpolo Jovan Serafimović
Sastav i ambicije zavise od budžeta; foto: Vanja Keser

Još nije poznat ni sistem takmičenja u Jadranskoj A2 ligi, ni datum početka takmičenja, niti je počeo prelazni rok, ali su u Naisu rešili verovatno najbitnije pitanje - trener Jovan Serafimović predvodiće niške vaterpoliste i naredne sezone.

Zadovoljan je Serafimović klubom, uslovima i postignutim u prošloj sezoni, hvali i Niš, pa je odlučio da i narednu sezonu provede ovde.

Bilo mi je prelepo na svim poljima. Niš je fin grad i za rad i za odmor i za provod, tako da sam se lako adaptirao. Nais je zdrav klub i zadovoljstvo je sarađivati sa ljudima koji u njemu rade. Meni je ipak najvažnije da su igrači prihvatili moj sistem rada koji liči na Partizanov i koji nimalo nije lak. Postavili smo čvrst temelj za budućnost, a ja verujem da su dobre igre i rezultati tek pred nama – završio je trener Naisa.

Trebalo bi da Regionalna A2 liga počne septembra i da se vrati na stari sistem, odnosno da se igra po dvokružnom sistemu. Ipak, to još nije definitivno, pa će od konačne odluke zavisiti i kada će niški sastav početi pripreme ali, kaže Serafimović, plan za njih već postoji.

Ambicije će nam isključivo zavisiti od budžeta. Ukoliko bude novca, a ima indicija da će ga biti, pokušaćemo da napravimo ekipu koja će se boriti za prvo mesto u Regionalnoj A2 ligi i plasman u A1 ligu, a ukoliko ga ne bude, plan je da oformimo sastav od niških vaterpolista. Igrači sa strane iz postojećeg tima žele da se oprobaju u inostranstvu, ali mi ćemo se truditi da zadržimo nosioce. U klubu sigurno ostaje centar Mickić, a u Nais će se vratiti Vasić iz kragujevačkog Radničkog i on bi mogao da bude ozbiljno pojačanje – rekao je Serafimović.


LEN Kup još nije samo pusti san

Naredne sezone niški sastav nadmetaće se u Regionalnoj A2 ligi, Superligi i Kupu Srbije. Prošlogodišnji uspeh u domaćem šampionatu nisu ponovili, pošto se nisu izborili za kvalifikacije za evropski LEN Kup ali, bar kako kaže predsednik kluba Goran Živić, po tom pitanju još nije sve gotovo.

Za sada ćemo sigurno nastupati u tri takmičenja, a prema nekim našim saznanjima ekipa Vojvodine koja je bila peta na tabeli i izborila LEN Kup ne želi da igra to takmičenje, što bi automatski otvorilo jedno mesto za Srbiju na koje bi uskočio Nais. Mi se trenutno ne bavimo time, ali ako se to dogodi bićemo spremni da se takmičimo u LEN Kupu sredinom septembra - izjavio je Živić.

Podsetimo, Nais je pretprošle sezone po prvi put u svojoj istoriji ostvario plasman na evropsku scenu, a ove mu je izmakao u poslednjem kolu. Dve godine zaredom igraju polufinale Kupa Srbije i nalaze se u gornjem delu tabele drugog ranga Jadranske lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki Miki

    19:55 // 29. 7. 2019.

    Olivere vrati se u klub,ovako ne ide.
    Živić samo obečava i glumi velikog presednika a mlađe kategorije nema ni na vidiku.
    Živicu odlazi veliki je ovo klub za tebe.
    Ne valja ovako!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: