Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 26. 10. 2016.

| Sport

Šestoro novih članova u proširenoj Komisiji za sport

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Od januara i sportski inspektor; foto: JV

Umesto dosadašnjih šest, novi sastav Komisije za sport čine devet članova. Predsednik će i dalje biti dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić, a iz prošle Komisije tu su još bivši kik-bokser Stevan Živković i predsednik Plivačkog kluba Niš 2005 Tomislav Okičić.

Novalije u gradskom telu koje će ubuduće potpuno autonomno odlučivati o raspodeli budžetskih para sportskim klubovima i organizacijama su: Saša Veličković, predsednik Sportskog saveza Niša i profesor FSFV, Ivan Hadži Đorđević, predsednik Fudbalskog saveza Niša, generalni sekretar FS RIS i direktor filijale PIO fonda u Nišu, Aleksandar Jocić, generalni sekretar Regionalnog košarkog saveza Istočna Srbija, Milan Đorđević, savezni selektor za kajak i kanu na divljim vodama i nekadašnji olimpijac.

Komisiju će činiti i dve žene - Violeta Đorđević, član upravnog odbora Rukometnog kluba Naisa i Jadranka Stojadinović iz Uprave za omladinu i sport.

Podsetimo, novim Zakonom o sportu, jedan klub maksimalno može dobiti 20% opredeljenih para iz budžeta, nema više stimulativnih sredstava, već će klubovi podnositi projekte, a nakon toga će Komisija odlučivati kome će koliko para sledovati.

Poznato je da će od naredne godine devetočlana komisija odlučivati o 100% sredstava opredeljenih za sport. Konkurs će biti raspisan za 10 do 15 dana, kada će klubovi moći da počnu sa predajom projekata. Dužni smo da početkom 2017. imenujemo sportskog inspektora, koji će kontrolisati da li klubovi poštuju stavke navedene iz projekta - istakao je gradski većnik za sport Branislav Kačar.

Sportski inspektor je takođe jedna od novina, a ovaj posao moći će da obavljaju diplomirani pravnici ili profesori fizičkog vaspitanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • blackburn

    16:58 // 27. 10. 2016.

    Kakvi ljudi,kakve reference,ma,svaka majka bi ih za zeta pozelela!

  • Legenda Niskog fudbala

    11:03 // 27. 10. 2016.

    I prosli put sam vas upozorio da vam ne trebaju nikakvi sportski inspektori a pogotovu profesor fizickog vaspitanja,alo bre jeste li normalni vi uopste,pa kakve veze ima profesor Dif-a sa tom funkcijom.Zasto postoje inspekcije,tu pre svega mislim na finansijsku a po prijavama bi se ukljucivao i Mup.Nemojte vise da gomilate ionako preveliku administraciju koja ide na ledja nas obicnih gradjana.

  • sensei

    01:42 // 27. 10. 2016.

    Kompletna komisija je u sukobu interesa jer članovi komisije odlučuju o raspodeli sredstava klubovima čiji su oni predsednici, što će reći da sami sebi dodljiju sredstva po principu ,,ja tebi vojvodo ti meni serdare". Postavlja se pitanje šta će u komisiji sekretar regionalnog košarkaškog saveza koji participira za sredstva iz budžeta grada Niša. Pozdrav Agenciji za borbu protiv korupcije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: