Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:25, 20. 6. 2021.

| Sport

Severna Makedonija opet savladana, "orlovi" u drugoj utakmici još ubedljiviji

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Srbija - S Makedonija 11
Još bolja partina orlova; foto:Saša Đorđević

Posle jučerašnje pobede od tri gola razlike, danas su izabranici Tonije Đerone mnogo lakše savladali reprezentaciju Severne Makedonije rezultataom 33 : 23 (17:11). Najistaknutiji pojednici meča bili su golmani Srbije Bomaštar i Krivokapić koji zajedno sakupili čak 16 uspešnih intervencija.

Baš, kao i juče reprezentativci Srbije mnogo bolje otvaraju duel, jaka i pokretljiva odbrana napravila je mnogo muka Makedoncima koji nisu imali rešenja u napadu, pa je selektror Lazarov pri rezultatu 7:2 u 10. minutu zatražio minut odmora. Nije se mnogo toga promenilo u narednih nekoliko minuta na terenu, Bomaštar je uz pomoć odbrane lako zaustavlljao pokušaje protivničkih igrača, dok su u napadu Đorđić, Milosvljević i Đukić su lako dolazili do pozicija, što se odrazilo na rezultat, pa je na semaforu u 22. minutu stajalo 13:4.

Krenuo je selektor Srbije da kombinuje sastav, što je malo uticlo na ritam našeg tima u napadu, što su gosti iz iskoristili da do kraja prvog dela umanje razliku i na poluvreme odu sa pristojnih "minus 6".

Posle 8 odbranau prvom delu Bomaštara na golu Srbije menja mladi Krivokapić koji je već u prvih pet minuta zabeležio isto toliko odbrana. Nisu reprezenttivci Srbije koristili kao u prvom poluvremenu dobru igru u odbrani, nekoliko jeftino prodatih lopti su natererali su Španca na klupi Srbije, Tonija Đeronu, da zatraži tajm-aut. Usledilo je nekoliko uigranih akcija sa treninga, dobra saradnja dva debitanta u nacionlnom dresu Borzaša i Pešambelka što je značilo da će Srbija i drugi put u dva dana upisati trijumf nad svojim južnim komšijama (26-17).

Do kraja utakmice šansu da se nađu na terenu dobili su svi igrači, koji su uspeli da održe razliku i stave tačku na utakmicu, koja je završena rezultatom 33:23.

Ostaje žal u što je na ovom dvomeču u hali "Čair" izastala publika, s obzirom na to su oba meča bila izuzetno dinamična, a selektori mogu biti zadovoljni viđenim, pošto su obe repretentacije nastupale u kombinovnom sastavu, bez nekolicine svojih najboljih igrača. Treba napomenuti, da selektor Severne Makedonije Kiril Lazarov još uvek nije završio svoju igračku karijeru i da je od skora najbolji strelac u istoriji Lige šampiona, te neće biti iznenađenje ako u narednim reprezentativnim okupljanjima Lazarov opet obuče nacionalni dres kako bi pomogao svojim igračima.

Prijateljske utakmice u Nišu odigrane su u okviru priprema za Evreopsko prvenstvo koje se od 13. do 30. janura 2022. godine igra u Mađarskoj i Slovačkoj, a reprezentacija Srbija imaće izuzetno težak zadatak pošto se nalazi u grupi "smrti", sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine.

Prijateljska utakmica, Srbija - Severna Makedonija 33:23 (17:11)

Dvorana: Hala Čair

Sudije: Nenad Nikolić - Dušan Cvetković (Leskovac)

Isključenja: Srbija: 8 minuta; Severna Makedonija: 2 minuta;

Srbija: Bomaštar (8 odbrana), Vorkapić 2, Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4, Krivokapić (8 obrana), Nemanja Ilić 1, Pešmalbek 5, Vanja Ilić 5, Kukić 2, Šotić 2, Ratković, Nikolić 3, Petrić 1, Bogdanović, Milosvljević 1, Đorđić 4;

Severna Makedonija: Kuzmanovski 4, Mansakov, Georgijev 4, Petkovski (1 odbrana), Gorgevski, Kosteski 5, Kizik (6 odbrana), Kondev, Kokulevski, Mladenović, Jogurinovski 2, Stojković, Alarov 2, Atanasovski, Serafimov, Simonovski 1, Misevski 3;  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: