Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 24. 7. 2018.

| Sport

Sezona iz snova u odbojci na pesku za Nišliju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Odbojka na pesku ilustraciju
Rajković je tokom prvog dela prošle sezone nastupao za OK Niš; ilustracija; foto: flickr/herval

Bronzanu, srebrnu, ali i dve zlatne medalje na turnirima u odbojci na pesku osvojio je tandem Vukašin Rajković i Damjan Pušonjić ovog leta. Nišlija i Novosađanin planiraju odlazak na još nekoliko domaćih turnira ove sezone, kažu, a onda i u Tursku i Mađarsku, gde bi im medalja omogućila izlazak na internacionalne turnire višeg ranga.

Tim je oformljen ove godine, a Nišliju Rajkovića i Novosađanina Pušonjića predvodi selektor seniorske reprezentacije Srbije u odbojci na pesku Nenad Tatić.

Uspešnu sezonu otpočeli su krajem juna u Modriču, gde nisu izgubili nijednu utakmicu i okitili se zlatom. Usledio je turnir u Paraćinu, koji nisu završili bez poraza, ali su bili najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Nakon teškog polufinala, iz koga su posle tri seta izašli kao pobednici, u finalu su lako savladali Sašu Surlu i Ivana Lozića. (/slika2)

Nakon Paraćina otputovali su u Veliko Gradište, gde su pretrpeli prvi poraz u eliminacionoj fazi ove sezone, ali u polufinalu, od tandema Aleksandar Gavrilov i Miloš Milić, sa 2:1. Tako su dospeli u borbu za bronzu, u kojoj su lako nadigrali dvojac Životić i Stević.

Takmičenje u Zrenjaninu bilo je poslednje na kome su nastupali, u polufinalu su se revanširali Miliću i Gavrilovu za poraz koji su doživeli dve nedelje ranije, ali su u finalu izgubili od Klašnića i Plavšića.

U narednih mesec dana Nišlija i Novosađanin ne planiraju pauzu, pošto kažu da će nastupati još u Baču, Beogradu, Novom Sadu i Somboru. Nakon toga ih očekuje Balkanijada u Turskoj i turnir u Mađarskoj, a ukoliko uspeju da se domognu medalja na njima, otvoriće im se vrata internacionalnih turnira sa jednom zvezdicom.

Inače, Rajković je već imao uspeha u odbojci na pesku, pošto je 2014. godine u paru sa Draganom Milanovićem iz Velikog Gradišta osvojio bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Solunu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kole

    13:15 // 26. 7. 2018.

    momci super ste

  • Bravo Rajo

    17:17 // 25. 7. 2018.

    Svaka cast. Ako znamo da u Nisu ne postoji niti jedan teren za odbojku na pesku, onda ovaj uspeh jos vise dobija na znacaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: