Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 13. 1. 2011.

| Sport

Simonović novi predsednik Radničkog

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ - “Očekujem da gradonačelnik preuzme Radnički i bude predsednik ili preuzme neku drugu funkciju”, rekao Dragoslav Bošković, predsednik UO Radničkog.

Povodom najava da će gradonačelnik Niša Miloš Simonović preuzeti funkciju predsednika kluba, Dragoslav Bošković je rekao da je on još predsednik Raničkog i da je jedino tačno su predstavnici grada proteklih dana razgovarali sa pojedinim ljudima koji su spremni da pomognu klubu.

- Ja sam trenutno predsednik i dok sam na toj funkciji neće se menjati ništa što se tiče igračkog i stručnog kadra. Imali smo razgovore sa gradonačelnikom, bili su I predstavnici navijača na sastancima. Očekivali smo da se rešenje nađe do Nove godine. Obavićemo još jedan razgovor u prostorijama kluba i očekujem da se gospodin Simonović odluči da preuzme neku funkciju u klubu – rekao je Dragoslav Bošković, predsednik Upravnog odbora Radničkog.

Bošković je dodao da bi sastanak trebalo da se održi sutra i da će se tada naći konačno rešenje. Skupština kluba nije zakazana, a početak priprema igrača je zakazane za 19. januar.

- Gradonačelnik je u stalnom kontaktu sa predstavnicima Radničkog i zajednički pokušavaju da nađu rešenje kako bi se “oživeo” klub i kako bi igrači počeli pripreme. Ali, ne znači to da će se sutra saznati ime prvog čoveka i uprave kluba. Gradonačelnik je razgovarao sa privrednicima i sa ljudima koji su spremni da pomognu Radničkom, ali se još ne znaju imena – rekli su nam u kabinetu gradonačelnika.

Navijači Radničkog Meraklije ističu da podržavaju svakog ko je spreman da pomogne klubu.

- Zadnji čas je da se nešto uradi za Radnički. Treba da se vidi da li je klub potreban gradu i da li će grad da stane uz klub. Čekamo gradonačelnika da se izjasni jer je ovo pitanje koje interesuje celu Srbiju, ne samo Niš. Radničkom treba neka nova energija, a mislimo da bi dolaskom Zorana Bankovića dobio tu energiju. Meraklije sa Dragoslavom Boškovićem imaju korektan odnos, a podržaće svakog ko će učiniti nešto dobro za klub – rekao je Miomir Pešić, predstavnik Meraklija.


Račun u blokadi

Račun kluba je trenutno u blokadi 3,8 miliona dinara zbog tužbi igrača, bivših radnika i neplaćenih računa.

- Do 15. decembra nismo dobili predviđena sredstva koliko je Grad trebalo da uplati. Ukupna svota koja je predviđena za Radnički je 11 miliona, a do Nove godine smo dobili 2 miliona koje klub nije ni video zbog blokade. Jagodina nam duguje za igrača Milutina Ivanovića, ali će ta sredstva da nam prebaci Fudbalski savez Srbije – rekao je Dragoslav Bošković.

Na kraju prošle sezone u Jagodinu je otišao Milutin Ivanović, a novac za njega još nije uplaćen niškom klubu. Fudbalski savez Srbije je predvideo po 15.000 evra pomoći superligašima, pa će tim sredstvima pokriti dugove Jagodine.

Od tog novca, 200.000 dinara je predviđeno za dugovanja prema sudijama, a ostatak će otići na račun kluba. Olimpik iz Bosne je zainteresovan za mladog igrača Dugalića, a cenu koju je tražio Radnički je 2 miliona dinara plus 20% od sledećeg transfera. Pregovori su u toku, pa bi trebalo i preko ovog transfera Radnički da popuni kasu.

Dragoslav Bošković predsednik UO FK Radnički o očekivanju dolaska novog rukovodstva kluba

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pere

    04:17 // 15. 1. 2011.

    Pera je doktor nauka u svoje vreme jedan od mladjih tako da nema nista protiv profesora i kvalitetnog pdmladka. Asistent ima dve leve noge,dve leve ruke i dva desna dzepa upakovano sa pola mozga tako da mu nije mesto u sportu.

  • miodrag mitic

    01:49 // 15. 1. 2011.

    Slucajno sam isao u skolu sa gradonacelnikom. I znam da je bio najbolji djak i u osnovnoj skoli i gimnaziji Bora Stankovic i na fakultetu. Mozete verovatno mnogo sta da zamerite i njemu i bilo kome vi koji mrzite ceo svet i sebe ali pamet i znanje mozete samo da mu zavidite.

  • Milos Pekic

    10:38 // 14. 1. 2011.

    Poznajem asistenta gradonacelnika Simonovica i potpuno se slazem da je operisan od SVEGA. Nije znao ni vezbe da drzi na fakultetu. Svi studenti su prebegli kod drugog asistenta. Mislim da se ni u fudbal ne razume pa mi stoga nije jasna ideja zasto ga predlagati da vodi propali fudbalski klub a ne dovesti sposobnog menadzera iz oblasti sporta. A sta je tek sa dupliranim funkcijama, nije li to u suprotnosti sa zakonom?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: