Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 16. 9. 2013.

| Sport

Sinđelić izgubio od Jagodinaca

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-fk-sindjelic.jpg

Fudbaleri niškog Sinđelića pretrpeli su poraz u 5. kolu Srpske lige "Istok" od ekipe Tabane Trgovački iz Jagodine rezultatom 2:1(0:0). Strelci za goste bili su Milo Mićunović u 51. i Igor Pavlović u 80. minutu, dok je jedini strelac za domaće bio Milan Lazarević u 66. minutu. Meču koji je odigran na stadionu kraj pruge prisustvovalo je oko 400 gledalaca.

 

Posle skoro godinu dana "Orlići" su ostali bez ijednog boda na domaćem terenu, i gosti su se sa tri boda u džepu vratili put Jagodine. Suočeni sa izostancima nekih od ključnih igrača, domaći su veći deo meča odigrali bezidejno i letargično. Veliki broj mladih igrača, posebno na sredini terena, nije uspeo da se nosi sa teretom odgovornosti, i to je ekipu koštalo poraza. Sa druge strane, gostujući fudbaleri su ceo meč odigrali disciplinovano i taktički dosta zrelo, iskoristivši svoje šanse uzeli ceo plen.

Prvo poluvreme utakmice sa pravom može poneti epitet fudbalske uspavanke. Lopta se uglavnom kretala između dva šesnaesterca, bez ijednog udarca u okvir gola. Sinđelić je uglavnom pretio preko Milana Lazarevića koji je tek u 30. minutu "zagrejao dlanove" gostujućeg čuvara mreže. Najveći broj napada domaćih išao je preko desne strane, ali je odbrana gostiju otklanjala svaku opasnost. Jedina opasnost po domaće u prvom poluvremenu bio Igor Pavlović, koji je šutevima iz daljine pokušavao da iznenadi golmana domaćih Stamenkovića, ali bez puno uspeha.

tabela Tabela posle 5. kola

Jedinu pravu šansu u prvom poluvremenu imali su domaći u 37. minutu. Perić je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola, sjajnim pasom između defanzivca stvorio mladog Nikolića u situaciji "1 na 1", ali i posle dva pokušaja nije uspeo da savlada Čokorila.

U drugom poluvremenu viđen je dosta bolji fudbal, a i realizacija je bila uspešnija. Igrao se 51. minut kada su gosti poveli. Posle slobodnog udarca sa leve strane, sa nekih 25 metara udaljenosti, Pavlović je uputio oštar centaršut, najviši na drugoj stativi bio je Ivić, koji je glavom pronašao Mićunovića, a ovaj prevario Stamenkovića za 1:0.

Nakon primljenog gola, igrači Sinđelića krenuli su dosta ofanzivnije, i to im se brzo isplatilo. U 66. minutu, posle par lepih dodavanja na sredini terena lopta je došla do Lazarevića, koji se posle dobrog prijema, sjajno oslobodio čuvara, i snažnim udarcem u bliži ugao matirao golmana gostiju, i na taj način doneo izjednačenje.

Usledeli su žestoki napadi "Orlića", koji su šutevima Mladenovića i Lazarevića, pokušali da totalno preokrenu rezultat u svoju korist, ali je svaki put, na ovom meču odlični Čubrilo, bio dobro postavljen. I kada su svi na stadionu očekivali drugi gol Sinđelića, usledio je šok. U 80. minutu Igor Pavlović je sjajno izveo slobodnjak sa 30 metara, i snažnim udarcem savladao Stamenkovića - 2:1.

Pokušavali su domaći da bar izvuku bod do kraja duela, ali je odbrana gostiju tokom čitavog meča bila sjajno postavljena, i uspešno je odgovorila naletima Sinđelića.

Trener domaćih Milan Dimoski, uprkos porazu, zadovoljan je igrom svojih momaka.

 - Iako oslabljeni neigranjem četiri standardna prvotimca, mislim da su igrači pružili solidnu partiju. Veći deo meča imali smo terensku inicijativu, a gosti su bukvalno iz dva šuta na gol postigli dva gola. Uspeli smo posle primljenog gola da se vratimo u meč, i u trenutku naših najjačih napada, primili smo gol iz slobodnog udarca, posle kojeg nismo mogli da se uzdignemo - istakao je on.

Dimoski smatra da nema mesta panici posle poraza na domaćem terenu i očekuje brz povratak na tron svoje ekipe.

 - Nije dobro što smo pretrpeli poraz kod kuće, ali nadam se da ćemo ta 3 boda nadoknaditi na nekom narednom gostovanju. Imamo kvalitetan sastav, malo su nas omele povrede, ali kada ponovo budemo kompletni očekujem povratak na prvo mesto - zaključio je popularni Dime.

Posle kompletnog petog kola, Sinđelić se nalazi na 6. mestu sa 9 osvojenih bodova, dok je ovom pobedom Tabane Trgovački izbio na čelo srpskoligaškog Istoka sa 10 bodova.

U narednom golu Sinđelić gostuje ekipi Žitorađe, u nedelju 22. septembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: