Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 28. 11. 2012.

| Sport

Sinđelić lider Srpske lige Istok

Autor:Milena PavlovićIzvor:Južne vesti
fk-sindjelic.jpg

Završeno je i poslednje kolo polusezone Srpske lige „Istok“, a Nišlije su na tabeli od 16 timova imali 2 predstavnika. Dobrom igrom, a neki i odličnom, predstavnici ovog grada postigli su željeni rezultat.

Prvi na tabeli, fudbaleri Sinđelića, odličnom igrom, ubedljivim pobedama, zaslužili su titulu jesenjeg prvaka  i sa osvojenih 35 bodova, postavljeni na vodećoj poziciji.

Ekipa Aleksandra Kuzmanovića je u ovom delu prvenstva briljirala sa čak 11 pobeda, od kojih je 8 puta trijumfovala kod kuće, dok je 3 puta protivnika savladala u gostima. Fudbaleri Sinđelića 2 puta su odigrali nerešeno, ali i 2 puta bili poraženi na gostujućem terenu od dvanaestoplasirane ekipe Radničkog iz Svilajinca kao i prema mišljenju brojnih očevidaca, nezasluženi poraz zabeležili su od Hajduk Veljka u poslednjem kolu.

Igrač koji je  nesumnjivo, odličnom igrom doprineo da njegov klub završi polusezonu na prvom mestu, svakako je Vladica Đorđević koji je od ukupnih 15 pogodaka koliko je Sinđelić postigao u jesenjem delu, dao trećinu, tačnije on je 5 puta bio strelac na utakmici.

Ono što dokazuje činjenicu da su „Orlići“ bili najbolji u ovom delu prvenstva i da će potpuno zasluženo zimu prezimiti na prvom mestu je svakako i odličan čuvar mreže ove ekipe, Damir Beširović koji je izvanrednim odbranama doveo svoj tim u ovu poziciju.

Da je golman niškog Sinđelića bio odličan u toj ulozi dokazuje podatak da je on u 15 odigranih utakmica primio svega 6 golova, od kojih je 3 gola primio u poslednjoj utakmici protiv Hajduk Veljka u Negotinu, kada je sudija dosudio čak 2 penala za domaću ekipu. Naime, on je na domaćem terenu primio samo 1 gol, dok je preostala 5 puta bio savladan u gostima.

Zadovoljni učinkom, ekipa Sinđelića odlazi na zasluženi odmor.

- Letos, kada smo se okupili, napustilo nas je 28 igrača, došla su 23 nova. Imali smo cilj da budemo u vrhu lige, da imamo rezultat koji će nam obezbediti i dalje da se umešamo u borbu za sam vrh. Veliki posao smo odradili, apsolutno smo zadovoljni, nadam se da ćemo se u ovoj pauzi organizovati još bolje i pojačati ovako jaku ekipu - izjavio je trener jesenjeg prvaka Aleksandar Kuzmanović.

 

Sinđelić će se naredne godine, ukoliko bude zadržao poziciju koju trenutno ima, naći na listi timova Prve lige Srbije.

- Pokušavamo da popravimo Sinđelić koji će sledeće godine biti u prvoj ligi i da povežemo tu sportsku priču ekipe Radničkog i Sinđelića gde će u uzajamnom pomaganju oba kluba imati koristi - dodao je Aleksandar Kuzmanović.

 

Prolećni deo prvenstva Srpske lige „Istok“ trebalo bi da počne 17. marta, kada će fudbaleri Sinđelića gostovati ekipi Borca u Bivolju, ekipi nad kojom je u ovom delu prvenstva trijumfovala rezultatom 2:1.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Merak

    16:18 // 28. 11. 2012.

    Ajmo crni-beli, napred Sinđelić Durlan!!!

  • Nikola

    14:25 // 28. 11. 2012.

    Ja mislim da je dobra ideja da se dva kluba uzajamno pomazu,npr.da mladi fudbaeliri kod Ace Ilica idu na kaljenje u Sindjelicu,ili oni iskusniji igraci koji su visak,a da u Radnickom dodju oni igraci koji su se pokazali dobrom igrom u Sindjelicu dodju u Radnicki :)Ipak on igra trecu ligu,ali ako ovako nastave,igrace u drugoj :)

    • Johny

      15:01 // 28. 11. 2012.

      Vec igra Nemanja Stojkovic

  • Johny

    12:19 // 28. 11. 2012.

    Imate pravo da objavite da KK Konstantin veceras igra sa Slobodom u Dusko Radovic

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: