Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:58, 21. 6. 2013.

| Sport

Sinđelić sumnja u svoje igrače

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fk-sindjelic.jpg

Kako kažu u rukovodstvu Sinđelića, jedan igrač je prijavio da su ga kontaktirali iz Radnika. Ipak, u Upravi sumnjaju da je neki igrač prihvatio ponudu da "proda" utakmicu.

Nakon poraza od Radnika od 3:0 u prvom meču baraža za Prvu ligu rukovdstvo Sinđelića je sazvalo konferenciju za štampu na kojoj su izneli sumjnje da je bilo neregularnosti.

- Morali smo da se obratimo javnosti, jer su počele da kolaju neke priče po gradu kako je Sinđelić „prodao“ utakmicu Radniku. Što se rukovodstva tiče, želimo da to najodlučnije demantujemo. Štaviše, u petak smo, dva dana pred utakmicu, prema igračima izmirili sve finansijske obaveze. Primili su majsku platu i premije za pobede nad Trstenikom i pirotskim Radničkim. Ali, što se njih samih tiče, nisam baš tako siguran - kaže Radomir Denčić, generalni sekretar Sinđelića.

On dalje navodi da se jedan igrač obratio sa prijavom da su ga iz Radnika kontaktirali pre utakmice sa „nepristojnom ponudom“.

- Znajući taj podatak, ali i videvši nezalaganje pojedinih fudbalera na samoj utakmici, osnovano sumnjamo da su nas neki od njih, narodski rečeno, prodali! Nemamo, naravno, dokaza za takve tvrdnje, niti se to odnosi na sve igrače, jer bilo je časnih izuzetaka, ali vreme će pokazati da su naše sumnje opravdane - dodao je Denčić.

Sinđelić i dalje vodi bitku sa Komisijom za žalbe da administrativnim putem dokaže da je na meču sa Moravom iz Ćuprije bilo neregularnosti.

- Imamo nepobitne dokaze da je mladi fudbaler Morave iz Ćuprije na utakmici protiv Sinđelića nastupio bez neophodnog specijalističkog pregleda i uplaćene članarine. Naša žalba je odbijena u prva dva stepena, a o Zahtevu za zaštitu zakonotosti Pravilnika o takmičenjima FSS odlučivače se na sednici Izvršnog odbora FS Regiona istočne Srbije 28. juna, tek nakon što se odigraju obe baraž utakmice! Gde je tu logika? Znajući da je Radnik premirao naše rivale, a da su oni sami odigrali pregršt „prijateljskih“ utakmica tokom prvenstva, pa sada i ovu priču koja se otvara oko naših igrača, jako me bole priče iz tabora Surduličana da su na sportskom terenu, pobedom od 3:0, dokazali da su bolji i da su zasluženo stigli na korak do Prve lige - istakao je Denčić.

Sinđelić će morati u nedelju da igra revanš u Surdulici i to bez „požutelih“ Ferizovića, Dimića i Karapandžića i povređenog Tomića.

- Dok sam bio igrač, tokom duge i uspešne karijere, samo jednom sam doživeo takvu situaciju da mi se nudi novac iz protivničkog kluba, ali ni na pamet mi nije palo da bilo ko može da se spusti toliko nisko i proda svoje saigrače. Kažu mi da sam naivan i da živim u nekom drugom svetu, ali takve stvari vremenom izađu na videlo. Možda najbolje govori statistika, koja kaže da smo primali jedan gol na dve utakmice, a sada tri na jednoj, i to takva tri kakva ne primaju ni predškolske ekipe, a da iz tri šanse bar jednu realizujemo, da bismo sada promašili pet stopostotnih. Ovako, bez dokaza, ja ću ekipu za revanš sastaviti od onoga što imam - kaže trener Aleksandar Kuzmanović.

Revanš će biti odigran u Surdulici u nedelju, 23. juna od 17:30h.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pirocanac

    11:33 // 22. 6. 2013.

    Znalo se jos tokom druge polovine prvenstva da Radnik mora da udje u prvu ligu.Kakve su sve nepravilnosti cinjene Radnickom iz Pirota,ko je gledao on zna, a verovatno i Sindjelicu.
    Ko je g.Toncev?

  • Drvce

    18:49 // 21. 6. 2013.

    Kako radite tako vam se i vraca.

  • Бане

    17:44 // 21. 6. 2013.

    Како сте сејали тако и жањете.Нашли се већи махери од вас ,па вам сад криво.Сад су вам сви други криви.Да је више слоге нишки спорт би био на много вишем нивоу.Овако Сурдулица има прволигаша , а Ниш?

    • Lionel Messi

      16:34 // 24. 6. 2013.

      Овако Сурдулица има прволигаша , а Ниш? ... pa sta ako ima prvoligasa? Nis ima Superligasa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: