Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 27. 10. 2010.

| Sport

Sinđelić u četvrtfinalu Kupa

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ – Sinđelić se plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije pošto je savladao Rad rezultatom 4:2 posle izvođenja jedanaesteraca. Posle regularnog dela igre nije bilo golova.

Sinđelić je ponovio uspeh od pre tri sezone. Tada je u četvrtfinalu eliminisan od Partizana.

U prvom poluvremenu Rad je imao dve velike šanse, ali je u 30. minutu defanzivac Sinđelića Milan Stanković sprečio gol Nemanje Kojića.

Nemanja Kojić je imao priliku i u 38. minutu, ali je sudija poništio gol zbog ofsajda.

Kiša i klizav teren su dosta usporili igru, ali u drugom poluvremenu je viđeno više šansi na obe srane. Jovan Jovanović je imao priliku iz slobodnog udarca u 57. minutu, ali je golman Branislav Danilović dobro reagovao.

Imali su prilike i Aleksandar Jovanović sa jedne i Predrag Luka i Luka Milivojević sa druge strane, ali je do kraja ostalo 0:0, pa je na red došlo izvođenje penala.

Prvi su jedanaesterce izvodili fudbaleri Rada. U prvoj seriji prvotimac Rada Miloš Dimitrijević je postigao gol, a potom je bio uspešan i Milan Đorđević.

U drugoj seriji golman Sinđelića Velimir Zdravković je odbranio šut Nikole Lekovića, a Aleksandar Komadina je doneo prednost Sinđeliću od 2:1.

U trećoj seriji uspešni su bili i Branislav Jovanović iz Rada i Dušan Kolarević iz Sinđelića.

Fudbaler Rada Tomislav Pajović u četvrtoj seriji šutira pored gola, a Aleksandar Jovanović golom donosi Sinđeliću plasman u četvrtfinale Kupa.

- Desilo se da ja četvrti šutiram sa bele tačke i da to bude odlučujuće. Zdravković je odbranom u prvoj seriji dosta doprineo pobedi. Znali smo da će biti teško. Bili smo motivisani protiv Rada, koji ima kvalitetnu mladu ekipu. Ali, mi smo više verovali u kvalitet – rekao je Aleksandar Jovanović, kapiten Sinđelića.

Trener Sinđelića Saša Mrkić je zbog gustog rasporeda morao da kombinuje sastav, a to mu se na kraju isplatilo.

- Momcima sam rekao da nemamo šta da izgubimo, znali smo da je Rad dosta kvalitetna ekipa. Penali su lutrija, a imali smo i sreću na našoj strani. Kada se odlučivalo o tome ko će da šutira penale, pitao sam igrače ko je siguran. Iznenadio sam se kada su se svi javili. Pokazujemo da možemo ravnopravno da se borimo sa svim ekipama u zemlji – rekao je Saša Mrkić, trener Sinđelića.

Rad je trenutno treći na tabeli u Superligi, a u ovoj utakmici je imao ulogu favorita.

- Zaslužena pobeda domaćina. Videla se veća želja kod njih, nego kod nas. U našoj ekipi 4-5 igrača nisu odigrali svoj maksimum, pa onda ne možeš ni da očekuješ pobedu. Sinđeliću želim uspeh u daljem takmičenju, ima odličnu ekipu – rekao je Ranko Stojić, vlasnik fudbalskog kluba Rad.

Posle Kup utakmice fudbaleri Sinđelića u subotu gostuju Banatu u Zrenjaninu u 13. kolu Prve lige Srbije.


Rezultati ostalih mečeva:
 

Kolubara - Spartak 1:2 (0:0)
Srem (Jakovo) - Vojvodina 4:5 posle penala (2:2, 0:1)
Srem (Sremska Mitrovica) - Jagodina 0:2 (0:1)
Smederevo - Teleoptik 3:4 posle penala (0:0)
Sloboda Sevojno - Metalac 2:1 (1:0)
Partizan - Proleter 3:0 (1:0)
Crvena zvezda - Borac 4:0 (2:0)
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladenovic Aleksandar

    23:32 // 28. 10. 2010.

    O kakvom kupu UEFA vi pricate. Ja sam bio na utakmici i video da su se momci maksimalno borili. Rad je jaci tim od Sindjelica ali nisu imali dovoljno zelje da pobede. Ja ne ocekujem od niskih ekipa neke velike razultate jednostavno zalim samo da se bore i daju sve od sebe.
    Svaka cast Sindjelicu.

    P.S.Sto se tice bananamena bas me briga iza koga kluba stoji koja politicka partija dok god taj klub pobedjuje BG klubove

  • ET

    11:54 // 28. 10. 2010.

    Koji obraz? @saki o cemu govoris? O utakmici gde su bili bananamen i djordjevic igraci utakmice? Jel na taj nacin treba da se obeli obraz Nislija!? Nek igraju i Kup UEFA, ali ne na ovakav nacin!

  • vladimir

    22:01 // 27. 10. 2010.

    koga zanima sindjelic? Radnicki je ljubav Nisa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: