Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 14. 1. 2020.

| Sport

Širi spisak futsal reprezentacije bez Aksentijevića i Kocića

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Futsal Kocić Aksentijević
Pred turnir će biti poznato kojih 14 futsalera će nastupiti; foto: Vanja Keser

Selektor Srbije Goran Ivančić saopštio je širi spisak futsalera za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se igrati u hali "Čair" od 1. do 4. februara. Na spisku nema dvojice južnjaka koji spadaju među najbolje srpske - Mladena Kocića i Miodraga Aksentijevića, dok su svoje mesto pronašli igrači dva niška prvoligaša Nenad Rančić i Denis Ramić, kao i Prokupčanin Nemanja Momčilović.

Nije iznenađenje izostanak Nišlije Mladena Kocića, futsalera praške Sparte, trenutnog lidera VARTA lige i osvajača Kupa Češke. Iako je bio jedan od najistaknutijih futsalera nacionalnog tima, popularni Cipi je van stroja od prošlog aprila, zbog sukoba sa selektorom koji su tada eskalirali.

Baš kao i u prošloj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, sa Ivančićevog spiska izostao je i Miodrag Aksentijević, Prokupčanin koji je vanserijskim odbranama "kumovao" prošlogodišnjem trijumfu Srbije nad Brazilom, jednoj od najvećih pobeda reprezentacije. Nakon osvajanja titule šampiona Rusije sa Tjumenom, golman se preselio u prestonicu Francuske i tamo nastupa za lidera najjače lige Paris 92, a uvršten je i u idealni tim lige sačinjen od stranih igrača. Futsal reprezentacija U "Čairu" za plasman na Svetsko prvenstvo; foto: Vanja Keser

Aksentijević se poslednji put našao u dresu reprezentacije juna prošle godine, ali objašnjenja o tome zašto golmana koji je pre godinu dana bio nominovan za najboljeg na svetu, na sajtu na sajtu Fudbalskog saveza Srbije nema.

Ipak, i sada prvi golman nacionalnog tima dolazi iz Prokuplja - Nemanja Momčilović. Sem njega i dvojca iz niških rivala Vinter sporta i Kalče, na širem spisku su Jakov Vulić i Strahinja Petrov iz Crvene zvezde, Nemanja Milanović i Lazar Milosavljević iz kragujevačkog Ekonomca, Pavle Pešić i Stefan Aleksić iz FON-a, Ninoslav Aleksić iz Novog Pazara, Marko Radovanović iz češke Slavije, Miloš Simić iz mađarskog Haladaša, Stefan Rakić i Marko Pršić iz rumunskog tima Imperial Vet, Dragan Tomić i Jovan Lazarević iz belgijske ekipe Hale Goik, Vladan Vesić iz bosanskog Mostara Staklorada, Darko Ristić iz rumunske Informatike, Nikola Matijević iz bosanske ekipe Salines i Miloš Stojković iz hrvatske Crnice. Futsal reprezentacija Srbije I dalje nema informacija o ulaznicama; foto: Vanja Keser

Do početka turnira, selektor Ivančić opredeliće se za konačnih 14 igrača sa spiska - rekli su u FSS-u.

Predviđeno je da se reprezentacija okupi sutra u Staroj Pazovi, gde će boraviti do 24. januara i u tom periodu odigrati tri pripremne utakmice sa Hrvatima, koje će biti zatvorenog tipa. Potom se sele u Vrnjačku Banju u kojoj će provesti četiri dana, nakon čega stižu u Niš.

Podsetimo, u poslednjem krugu kvalifikacija za prvenstvo koje se igra septembra i oktobra u Litvaniji Srbija će se nadmetati sa Ukrajinom, Španijom i Francuskom. Najbolji iz ove grupe obezbediće direktan plasman na takmičenje, a drugoplasirani ide u baraž.

Informacija o prodaji i ceni ulaznica za utakmice i dalje nema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: