Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 5. 8. 2022.

| Sport

Sivić pred meč Radničkog u Lučanima: "Problemi se samo gomilaju"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
radnički
Težak ispit u Lučanima; foto: JV / Jelena Mišić

Duel dve ekipe koje imaju samo po bod biće igran u subotu, 6. avgusta u Lučanima, kada Mladost dočekuje Radnički iz Niša. Nišlije imaju meč manje, ali i mnogo više problema, prema rečima trenera Tomislava Sivića. Brojne povrede, alergije i odsustva zbog kartona diktiraće sastav koji će pokušati da upiše prvu pobedu u Superligi, a šef struke ekipe sa "Čaira" osvrnuo se i na evropsko takmičenje i dodao da Gziru sa Malte ne čine "konobari i kuvari".

“Nema smisla da svaki put pričam o problemima, ali zaista je neverovatno sa čime se sve suočavamo", počeo je konfernciju za medije Tomislav Sivić.

Nema Savića, nema Marjanovića, nema Tomića, sve zbog povreda. Nema Pejovića i Gakua zbog crvenih kartona. Sada se pojavio i Škrbić, ali još je daleko njegov povratak na teren. Imam igrače pred sobom, a zapravo ih nemam, ne mogu na njih da računam. Na sve ovo, kod nekoliko igrača se juče pojavila nekakva alergija. Osuli su se po celom telu, otišli su kod doktora da prime injekcije, da vidimo koliko će to da se širi, da li će uopšte moći da igraju - rekao je Sivić.

tomislav Sivić Radnički Sivić o Gziri: "Nisu konobari i kuvari"; foto: JV / Jelena Mišić

Posle tri meča u Superligi Radnički ima samo jedan bod i to iz remija sa Partizanom. Iza njega su i dva evropska meča i eliminacija iz kvalifikacija za Ligu konferencije.

Uprkos svim pobrojanim problemima, ipak iza sebe imamo jednu kvalitetnu radnu nedelju. Dobro smo trenirali, ali i mnogo pričali. Treba biti jak kad je najteže, treba se podići u ovakvoj situaciji, a niko nam tu ne može pomoći, osim mi sami sebi na terenu, dobrom igrom i pozitivnim rezultatom - dodaje Sivić.

U subotu će Radnički pokušati da dođe do prvog trijumfa, ali to neće biti lako.

Mladost je dugogodišnji superligaš, iskusna i kao klub, i kao tim, i kao skup pojedinaca. Sad su čak malo i podmladili ekipu, ali nekolicinom baš ekstra talenata. Dobro su igrali i protiv Zvezde i protiv Kolubare, iako su oba meča izgubili. Svesni smo onog što nas čeka. Daćemo sve od sebe, samo je pitanje koliko ćemo imati prostora za rotacije da iznesemo utakmicu do kraja - kaže Sivić.

radnički Sivić: Uprkos problemima, ipak iza sebe imamo jednu kvalitetnu radnu nedelju; Foto: Vanja Keser

Na kraju, Sivić je pomenuo i evropske mečeve gde je Radnički, posle dvomeča, ispao od Gzire sa Malte za koju su neki smatrali da je "lak plen".

Pokazalo se da to baš nisu ’konobari i kuvari’. Četiri, pet igrača Gzire bili bi pojačanja za 90 odsto naših superligaša. Ne bih da polemišem sa ’ekspertima’, svako ima pravo da iznese svoje svoje mišljenje. Mada, jedan gospodin koji je komentarisao naš poraz od Gzire je poput onih ljudi koji odu u kafanu i naruče jednu veselu pesmu od Tome Zdravkovića. Otprilike tako i od njega možete čuti nešto pozitivno - završio je Sivić.

Meč u Lučanima počinje u subotu u 21 sat, a prenos je na TV Arena premium 2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    19:36 // 6. 8. 2022.

    Sivicu ti kad nisi stao iza Pejica veoma si los trener jer si upravo ti najzasluzniji za lose rezultate!!!samo kukas pa napravi igru sa tim sto imas...

  • Ima nade

    09:20 // 6. 8. 2022.

    Da se podhitno organizuje turnir na kome mogu da ucestvuju samo konobari i kuvariiz Nisa i okoline, a obavezno i iz Cacka! Skauting sluzba na celu sa Sivicem, Propadalom ima da izabere par komada! Tako Radnicki pojacani sa ovim ostalim fudbalerima moze da izadje iz krize! Pa sta su bolji Maltezani?!

  • Naissus

    21:30 // 5. 8. 2022.

    Ako nisi u stanju, bratac, da se hvatas u kostac sa problemima i da iste resavas, ti onda podnesi ostavku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: